Uusimmat

Helldivers 2 -huijauspelit yrittivät varastaa pelaajien rahat Steamissa ”alennusmyynneillä”

Kuva: © Arrowhead Game Studios

02.03.2024 15:31 Muropaketin toimitus

Steamiin oli aiemmin listattuna kaksi Helldivers 2 -väärennöstä, jotka yrittivät huijata pelaajilta rahaa alennusmyynneillä.

Helldivers 2 on yksi Steamin tämän hetken kuumimmista peleistä, mutta alennusmyynneissä sitä ei ole vielä nähty. Huijarit yrittivät hyödyntää asiaa julkaisemalla Steamiin kaksi Helldivers 2 -kopiota, jotka olivat tarjolla 50 ja 75 prosentin alennuksilla.

Kyse ei oikeasti ollut Helldivers 2:sta, vaan SoleOnBoardin kehittämästä Figuralitysta ja Whitehole Gamesin Do Not Smilesta. Molempien indiepelien Steam-sivuja muokattiin niin, että listaus oli suora kopio Helldivers 2:n Steam-sivusta. Helpoiten pelit erotti aidosta vähäisten arvosteluiden avulla. Joka pelien julkaisijoiden nimeksi oli vaihdettu ”PlayStation PC LLC”.

Huijauspelit on sittemmin poistettu Steamista. Vastaava huijaus on tapahtunut myös Palworldin ja Last Epochin kohdalla, joten kyse ei ole yksittäisestä tapauksesta. Kyse ei silti liene kovin kannattavasta huijauksesta, sillä Valve maksaa kehittäjille pelimyynneistä kuukauden viiveellä, ja huijausten kohdalla tilityksiä ei tietenkään tehdä.

Muropaketin uusimmat