Uusimmat

Huhupartio: PSP Go ei kelvannut ranskalaisille

06.07.2009 09:30 Miikka Lehtonen

Kun Sony julkisti kesäkuun alussa PSP Go -käsikonsolinsa, reaktiot olivat kauniisti sanottuna ristiriitaisia, eikä laite saanut aikaan aivan niin ihastunutta vastaanottoa kuin pääkallopaikalla olisi kenties toivottu. Syksyllä julkaistava kone on huhujen mukaan joutunut entistä pahempaan vastatuuleen, sillä ranskalaiset sanoivat ”non” konsolille.

Ranskalainen, yleensä luotettava Jeuxvideo on viikonlopun aikana uutisoinut, että Ranskan pelijälleenmyyjät ovat yhteistuumin kertoneet Sonylle, mihin tunkea uuden PSP:nsä. Saitti siteeraa nimettömiä, mutta luotettavaksi mainittuja lähteitä jälleenmyyntiketjussa kertoessaan, että jälleenmyyjien vastalauseet ja painostus ovat saaneet Sonyn peruuttamaan PSP Go:n julkaisun Ranskassa.

Syy on simppeli: uudessa PSP:ssä ei ole lainkaan UMD-asemaa, vaan sen pelit ostetaan täysin digitaalisesti. Koska tämä leikkaa jälleenmyyjien voittomarginaalit miltei nollaan, heitä ei kamalasti kiinnosta. Tunnetusti itse konsoleilla ei paljon rahaa tehdä, vaan voitot tulevat peleistä, erityisesti käytetyistä sellaisista. Asian ympärillä käyvä keskustelu on tuonut esiin pari hyvää pointtia: mitenköhän PSP Go mahtaa toimia maissa, joissa koko PlayStation Network ei vielä ole toiminnassa, kuten Turkissa?

Lisää aiheesta

Sonylta UMD-pelien digijakelupalvelu

E3dome: PSP pienenee, kevenee ja hukkaa levyasemansa

Huhupartio: uusi PSP paljastetaan kesäkuussa?

Lue myös

Lucasarts lupaa huomiseksi upeita uutisia vanhoille faneilleen

Kiina ei kieltänytkään kultafarmausta

Muropaketin uusimmat