Uusimmat

Huhupartio: Valve esittelee DotA 2:n Gamescomissa

05.07.2011 14:00 Miikka Lehtonen

Saksassa elokuussa järjestettyä Gamescom-pelitapahtumaa on kutsuttu Euroopan E3:ksi. Vaikka termin paikkansapitävyydestä voi olla eri mieltä, tänä vuonna siellä nähdään pelipaljastuksia, ainakin jos huhuihin on uskominen. Yksi niistä väittää, että Valve tulee esittelemään DotA 2 -pelinsä Saksassa.

DotA 2 on ollut alusta saakka sangen mielenkiintoinen peli. Jo pelin ensimmäiset hetket olivat täynnä draamaa, kun DotA-modia ylläpitänyt IceFrog ja pelin alunperin luoneet tahot riitelivät siitä, kenelle oikeudet oikeasti kuuluivat. IceFrog katsoi, että koska modin kehittäjät olivat luovuttaneet sen oikeudet aikaa sitten hänelle, hänellä oli myös oikeus hypätä Valven kelkkaan tekemään pelille virallista ja kaupallista jatko-osaa. Saman peligenren parissa yhä vaikuttavat muut DotA-miehet olivat tietenkin eri mieltä, mutta niin se DotA 2 -tavaramerkki vain päätyi Valvelle.

Ja sen jälkeen alkoikin mediahiljaisuus, joka saattaa nyt päättyä elokuussa. Gamescom-messujen järjestäjät nimittäin mainostavat, että Valve esittelee tapahtumassa jonkinlaista strategiapeliä. Olivat Half-Life 2: Episode 3 ja muut odotetut Valve-pelit mitä tahansa muuta, strategiaa ne eivät ole. Mutta DotA 2? Se on.

Pelin esittelystä, tapahtui se sitten milloin tahansa, tulee muutenkin mielenkiintoinen, sillä on täysin mahdollista, että se tulee olemaan ilmainen. Moni uskoo, että äskettäin ilmaiseksi hypännyt Team Fortress 2 toimii pilottikokeiluna DotA 2:lle. Koska pelaajat pyörittävät itse omia servereitään, Team Fortress 2:n ylläpito maksaa Valvelle verrattain vähän. Samaan aikaan peli takoo mielettömiä summia hattujen ja muiden mikro-ostosten muodossa. Yleisen uskomuksen mukaan myös DotA 2 tulisi pyörimään samalla mallilla.

Odotamme siis mielenkiinnolla.

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

Valvelta jatkoa DotA:lle

Valve ja Blizzard riitelevät DOTAsta

Valve hakee DOTA-tavaramerkkiä

Muropaketin uusimmat