Uusimmat

Huippuarvosanat ja rakkautta saanut indiepeli myi surkeasti – ”tämä oli viimeinen tekemämme peli”

22.06.2015 17:05 Jukka O. Kauppinen

Belgialainen Tale of Tales –indiekehittäjä joutui kokemaan karvaimman kautta aiemmin tänään uutisoidun faktan pelialan kylmästä arkipäivästä: joskus hyvätkään pelit vain eivät myy, eivät sitten yhtään.

Kun osa Steam-palvelussa myydyistä peleistä kelpaa miljoonille ja miljoonille ihmisille, niin keskimääräinen Steam-digijulkaisu myy silti vain sen 32 000 kappaletta. Ja Tale of Talesin Sunset myi vain 4000 kappaletta. Neljä tuhatta.

Ja näin siis peli, jonka kehitys katettiin onnistuneella Kickstarter-keräyksellä ja joka sai maailmalla erittäin hyviä arvosanoja. Brittiläinen Edge-lehti antoi sille hurjan 9/10-arvosanan, mikä vastaa muun maailman mittapuilla likipitäen täydellistä peliä.

Mutta ei. 4000 kappaletta. Mihin sisältyvät Kickstarter-tukijoiden ja ensimmäisen alennusmyynnin myynnit.

 

Pian ilmestyvässä seikkailussa pelaaja asettuu sisäkön rooliin. Vuosi on 1972, paikka yllä mainittu trooppinen saari sisällissodan aikaan ja tehtävänä pitää komean kapinallisjohtajan luksusasunto kunnossa. Samalla etsitään tietoja kapinallisista ja kehitetään suhdetta mainittuun herrasmieheen.

Peli on kuvattu ensimmäisen persoonan kuvakulmasta. Tekijöiden itsensä mukaan inspiraatiota on otettu räiskintäpeleistä, siitä huolimatta, että pelistä on räiskintä kaukana. Ajatuksena on ollut tarkastella sellaisen hahmon elämää, jonka rooli peleissä on useimmiten toimia vain taustahahmona. Mielenkiintoinen näkökulma, joka mahdollistaa toivottavasti myös erilaisten pelillisten ratkaisujen esittelemisen.

Tahdotko olla seksikäs sisäkkö? Sunset auttaa 

 

”Me yritimme tehdä hyvän pelin pelaajille. Teimme parhaamme ja kaikkemme – ja silti epäonnistuimme. Me saimme huimia arvosteluja ja paljon tukea pelaajiltamme, me käytimme rahaa onnistuneeseen PR-kampanjaan, joka sai meille paljon näkyvyyttä, mutta mikään ei auttanut.  Me jopa ostimme nettimainoksia, mutta kaikilla surffaajilla taitaa olla AdBlock, sillä mainoksillakaan ei ollut mitään vaikutusta.”

”Me haluaisimme tehdä yhä vaikka mitä, mutta emme taida tehdä enää videopelejä. Ainakaan kaupallisia.”

Loppumetreillä Tale of Talesin tekijät jäivät ainokaisen kaupallisen pelinsä kanssa miinukselle ja yrittävät etsiä keinoja, joilla kaverit saavat velkansa maksettua.

Lisätietoja: Sunset @ Steam

Lisätietoja: And the sun sets…

Lähde: MCV

Lisää aiheesta

Tahdotko olla seksikäs sisäkkö? Sunset auttaa