Uusimmat

Huomenna ilmestyvällä ajopelillä on iso ongelma – edistys pelissä voi kadota kokonaan

18.05.2023 13:02 Muropaketin toimitus

Lego 2K Drive on aiheuttanut pelin ennakkoon saaneille harmaita hiuksia sotkemalla pelitallennuksia.

Huomenna perjantaina ilmestyvä avoimen maailman ajopeli Lego 2K Drive on vaikuttanut kovin lupaavalta, mutta nyt kuuluu huolestuttavia tietoja sen ensimmäisiltä pelaajilta. Ennakkotilaajat ovat päässeet jo ennakkoon peliin käsiksi, samoin pelitoimittajat, ja Video Games Chroniclen mukaan monet ovat menettäneet runsaasti edistystä pelitallennuksissaan. Myös VGC:n toimittajalle itselleen kävi näin.

Kyseessä on bugi, joka liittyy pelin pilvitallennuksiin. Jos pelaaja on jonkin aikaa poissa linjoilta ja yrittää sitten yhdistää jälleen verkkoon, pelin paikallinen tallennus ei synkronoidu pilvitallennuksen kanssa ja kaiken edistyksen voi menettää.

”Ymmärrämme, että jotkut pelaajat ovat menettäneet edistystä Lego 2K Drivessa PlayStation 5:llä”, kommentoi julkaisija 2K Games. ”Tutkimme asiaa ja jaamme päivityksiä heti kun ne ovat saatavilla.”

VGC:n mukaan pelissä saavutetun etenemisen voi menettää myös vaikkapa siksi, että pelin serveriyhteys katkeaa PS5:n ollessa lepotilassa. Ei siis vaadita paljonkaan, että pitkän pelisession kaikki saavutukset voi menettää. Ongelma ilmeisesti koskee vain PS5-pelaajia.

Lego 2K Drive ilmestyy huomenna 19. toukokuuta PC:lle, PS4:lle, PS5:lle, Xbox Onelle, Xbox Series X/S:lle ja Nintendo Switchille.

LUE MYÖS: Season Passit ovat tuttuja monista peleistä, mutta tuleva Lego-peli toteuttaa kausitilauksen ihan omalla tavallaan