Uusimmat

id Software tyynnyttelee Doomista kauhistuneita – ”lopullinen peli on parempi”

23.04.2016 20:00 Jukka O. Kauppinen

id Software hurautti Doom-räiskintäpelinsä betan loppuun, mutta edessä on vielä kinkkinen tie tähtiin. Vaikka peli olikin ihan sujuvaa räiskettä, oli betaversiosta vielä pitkä matka valmiiksi tuotteeksi, mikä näkyi myös sen saamassa vastaanotossa Steam-palvelun yhteisössä. Nimittäin noin kaksi kolmannesta testaajien arvioista oli negatiivisia, mikä on varmasti kova paukku legendaarisen FPS-pelin jatko-osan tekijöille.

Iso osa PC-betan palautteesta ja kritiikistä koski kuitenkin asioita, jotka ovat id:n työlistalla. Valmiissa pelissä esimerkiksi ruudunpäivitysnopeus on lukitsematon ja peli  tukee kunnolla useita näyttöjä. Lisäksi grafiikan säätömahdollisuudet, kuten näkökentän leveys, valaistus, tekstuurit, käyttöliittymän viilaus ynnä muut jutut ovat aivan toiselta planeetalta.

Doomin beta pyöri sinänsä hyvin ja viihdytti, mutta nimenomaan grafiikkasäätömahdollisuudet oli jätetty lähes kokonaan pois. Luultavasti siksi, että testaajat keskittyisivät varsinaisen pelikokemuksen testaamiseen eivätkä rikkoisi vielä keskeneräistä koodia graffa-asetusten puukottelullaan.

Doom julkaistaan PC:lle ja konsoleille 13.5.2016.

Lisätietoja: DOOM on PC

Lisää aiheesta

Doomin ja Quaken isä kiusoittelee uuden Star Warsin huipentumalla

Klassinen James Bond -räiskintä Goldeneye Doomiin

Doom-pelien hirviöt olivat ensin upeita figuureja, vasta sitten pelihahmoja

Räiski ja hallitse – nämä ovat Doomin moninpelitilat