Uusimmat

Intel varmisti Battlemage-sukupolven saapuvan vuonna 2024

Kuva: @ Intel

21.12.2023 16:47 Muropaketin toimitus

Intelin näytönohjaimet ottavat seuraavan suuren askeleen Battlemage-sukupolven myötä.

Intel aloitti kilpailun erillisnäytönohjainten markkinoilla Alchemist-sukupolvensa myötä. Ensi vuonna Intel lisää kierroksia Battlemage-sukupolvella.

Verkkoon sujahtaneessa One Intel -infoliuskassa kerrotaan, mitä yhtiöltä voi odottaa tulevan vuoden aikana. Liuskassa viitataan tuleviin julkistuksiin, joihin kuuluu ”erillisnäytönohjainsegmentti”. Sen voi katsoa olevan varmistus Battlemagen saapumiselle vuonna 2024.

Lisäksi yhtiön aiemmissa infoliuskoissa on ollut tiedonmurusia siitä, että Battlemagen esittely ajoittuisi Meteor Lake ja Arrow Lake -suoritinmallistojen julkaisun aikoihin. Meteor Lake on jo julkaistu, ja Arrow Lake on tulossa tiettävästi vuoden 2024 loppupuolella.

Battlemage-malliston grafiikkapiirit valmistanee TSMC 4 nanometrin prosessilla. Battlemagea seuraava sukupolvi on Celestial, ja se huhutusti käyttäisi kolmen nanometrin valmistusprosessia.

Aiempien tietojen mukaan Celestial saapuisi vuoden 2026 toisella puoliskolla. Battlemagen grafiikkapiirien valmistus puolestaan alkaisi vuoden 2024 ensimmäisellä puoliskolla. Battlemagen arkkitehtuuri on nimeltään Xe2 ja Celestialin Xe3.