Uusimmat

Japanissa tehtiin pelihistoriaa, kun alkuperäisten Pokémon-pelien ennätys peitottiin viimeinkin

10.11.2022 13:09 Muropaketin toimitus

Animal Crossing: New Horizons on ylittänyt 1990-luvun alkuperäisten Pokémon-pelien ennätyksen.

DualShockers kertoo, että sivu Japanin pelihistoriaa on mennyt uusiksi. Aivan ensimmäiset Pokémon-pelit ovat pitäneet tähän päivään saakka ennätystä Japanin kaikkien aikojen myydyimpinä peleinä, mutta nyt tuo lukema on ylitetty.

Pokémon Red, Blue ja Green myivät aikanaan yksinomaan Japanissa 10,23 miljoonaa kappaletta, mutta nyt uusi tulokas on yltänyt vielä suurempaan lukemaan. Nintendo Switchin hittipeli Animal Crossing: New Horizons on nimittäin myynyt Japanissa 10,45 miljoonaa kappaletta. Täten se on nyt Japanin historian myydyin videopeli.

Animal Crossing: New Horizons ilmestyi alkukeväästä 2020, juuri kun koronapandemia ja kokoontumisrajoitukset olivat astuneet voimaan eri puolilla maailmaa. Tällöin pelaamisen suosio lähti räjähdysmäiseen nousuun, ja pandemiaa onkin pidetty yhtenä syynä New Horizonsin maailmanlaajuiseen suosioon.

Peli sai tosin myös hyvän vastaanoton ja paljon palkintoehdokkuuksia, eli pelkästä ajoituksesta ei suinkaan ollut kyse. Japanissa sarjan edellinen peli Animal Crossing: New Leaf oli sekin menestys, jota myytiin liki kuusi miljoonaa kappaletta.

Animal Crossing: New Horizons ei ole menestys vain Japanissa, vaan se on Switchin toiseksi myydyin peli maailmanlaajuisesti. Peliä on myyty reilut 40 miljoonaa kappaletta, eli noin joka kolmannella Switch-pelaajalla on tämä peli. Sitä parempiin myyntilukuihin on yltänyt Nintendon hybridikonsolilla ainoastaan Mario Kart 8 Deluxe, jota on myyty yli 48 miljoonaa kappaletta.