Uusimmat

Jättirahoituksella startannut suomalaispelitalo teki tutunoloisen mobiilipelin

26.03.2015 23:50 Jukka O. Kauppinen

Vuosi sitten kerroimme uudesta kotimaisesta Next Games -pelitalosta, joka starttasi kuuden miljoonan dollarin mittavalla rahoituspotilla. Pelialaveteraanien uusi yhtiö sai väkevän alkupotkun, sillä firma kertoi tekevänsä AMC Networksin tv-sarjaan pohjautuvaa The Walking Dead –mobiilipeliä.

Next Gamesin ensimmäinen peli ei ole kuitenkaan zombihärveli, vaan villin lännen some-strategia Compass Point: West. Ja jotenkin tämä iOS-alustalle julkaistu peli tuntuu kovin, kovin tutulta. Jotenkin se näyttää ja tuntuu aivan kuin Supercellin megataaloja tahkoavalta Clash of Clansilta, vain vähän erilaisessa ympäristössä ja nätimpänä. Se jännittävä oma kikka? Keräilykortit.

Supercellin huippuunsa viilattujen ja työstettyjen pelien megasuosio on aiheuttanut hieman mätää niin Suomessa kuin maailmallakin. Käsittämättömän suosittua pelikaavaa kun on helppo kopioida, ja vaikka onkin ikävä olla penseä, niin esimerkiksi Nitro Gamesin Raids of Gloryn pelaaminen jäi minulla kahteen pelikertaan. Se oli niin suora Clash-kopio, ettei mitään rajaa. Compass Point sentään vähän pinnistelee, mutta pohjimmiltaan sekin on vain f2p-pohjainen mikromaksupeli, joka on sovitettu tuttuun pohjakaavaan.

No, ilmainen lataus, joten ei sitä kokeilemalla mitään menetäkään.

Lisätietoja: Compass Point West

iPhone Screenshot 3

Lisää aiheesta

Suomalainen superhittejä tehtaileva pelikehittäjä myytiin Japaniin – hinta 1,1 miljardia euroa 

Suomalaisfirma tekee The Walking Dead –pelin, keräsi kuusi miljoonaa pääomaa

Supercell takoi f2p-peleillä mahtituotot 

Yhdeksän miljoonan dollarin tv-mainos – suomalaispeli näkyi kaikkialla maailmassa