Uusimmat

Kahden kuukauden yksinäisyys: Eliten pelaajilla ja rekkakuskeilla on yllättävän paljon yhteistä

13.05.2015 22:00 Jukka O. Kauppinen

Nyt melkein retroillaan. Vice-sivuston artikkeli on näemmä odotellut yli kuukauden wanhojen juttu idisten kasassa, mutta on tämä niin hieno tarina, että kyllä se ansaitsee nostonsa. Saitin erinomainen artikkeli näet rakentaa hienoja yhtymäkohtia Elite: Dangerous –avaruuspelin tutkimusmatkailijoiden ja rahtareiden sekä tosimaailman rekkakuskien välille.

Miten ihmeessä se on mahdollista, joku saattaa kysyä. No, oikeastaan helpostikin. Sekä pelissä että rekan ratissa saatetaan matkustaa pitkiä matkoja omassa ylhäisessä yksinäisyydessään. Niiden mittaan haasteeksi nousee itsensä pirteäni pitäminen ja tylsyyden väistäminen. Ja yllättävää kyllä, molempien ”ammattikuntien” edustajat puhuvat kokemuksistaan lähes samalla tapaa.

Tosin sillä erolla, että Eliten pelaaja voi nousta koneeltaan ja mennä suihkuun. Rekkakuskien on odoteltava seuraavaa levähdyspaikkaa.

 

Mikaelin videoita pitkän matkan varrelta

 

Artikkelissa jututetaan myös suomalaista Mikael Levoniemeä, joka taannoin mtakasi aluksellaan 60 000 valovuoden mittaisen taipaleen Eliten galaksissa. Kaksi kuukautta siihen meni.

”Minä näin kauniita, voimakkaita, valtavia asioita. Galaktisin spiraalivarren juuri oli uskomaton näky. Tai avaruuden tyhjyys, kun matkasin 2800 valovuotta Sagittariusin alapuolella”, Levoniemi muistelee.

Lue artikkeli: VICE, The Loneliest Video Game

Lisää aiheesta

Elite: Dangerous –pelaajat tutkivat avaruuden salaisuuksia – ovatko thargoidit tulossa? 

Elitistit saavat ilmaisen Steam-avaimen 

Huikea matka halki galaksin: viisi viikkoa, 72 000 valovuotta 

Mulkaisu: Elite: Dangerous