Uusimmat

Keväällä täyteen hintaan myytyä peliä jaetaan nyt ilmaiseksi – pelikaupat haluavat eroon flopista

22.09.2022 15:12 Muropaketin toimitus

Babylon’s Fallin alamäki on ollut jyrkkä. Square Enixin ison luokan pala lakkautetaan kokonaan ensi talvena.

Platinum Games on arvostettu pelistudio, joten keväällä ilmestynyttä Babylon’s Fall -peliä odotettiin suurella mielenkiinnolla. Heti julkaisun jälkeen alkoi kuitenkin huonojen arvostelujen tulva, pelistä tuli yksi vuoden haukutuimmista peleistä ja nopeasti katosivat nekin vähät pelaajat, jotka Babylon’s Fall onnistui houkuttelemaan pelikaupoille.

Viime viikolla sitten kerrottiin, että peli poistetaan myynnistä ja se suljetaan kokonaan ensi helmikuussa. Myös perinteiset pelikaupat ovat tiettävästi vetäneet peliä myynnistä, ja nyt Video Games Chronicle kertoo, että maailmalla sitä on myös jaettu ilmaiseksi asiakkaille.

Joidenkin GameStop-myymälöiden kerrotaan tuhonneen pelikopioita, mutta osassa kaupoista niitä on vain annettu ilmaiseksi. VGC:n artikkeli sisältää useampia twiittejä, joissa asiakkaat kertovat saaneensa ilmaisen kappaleen parjatusta pelistä ihan vaan kysymällä myymälästä.

Suomessa peli on hävinnyt monien kauppojen valikoimasta, mutta uutisen kirjoitushetkellä esimerkiksi Gigantti ja CDON.com myyvät peliä vielä reilun 30 euron hintaan. Babylon’s Fallin serverit suljetaan helmikuun lopussa 2023, jonka jälkeen peliä ei pysty pelaamaan, ostipa sen missä tahansa muodossa. Luultavasti peli katoaa piakkoin kaikista kaupoista.