Uusimmat

Konami jättäytyi pois New Yorkin pörssistä — alkaako loppu jo häämöttää?

27.04.2015 20:43 Miikka Lehtonen

Konamin suunnalta kuuluu nyt kummia. Tänään netissä on kiertänyt infoa siitä, että firman paljon puhuttu ja odotettu Silent Hills -kauhupeli olisi historiaa. Nyt entinen japanilaisjätti on jättäytynyt pois New Yorkin pörssistä.

Sarjassamme ”outoja käänteiä”, Konami on todellakin jättäytynyt pois New Yorkin pörssistä. Kyseessä on vapaaehtoinen jättäytyminen, joka käsitellään jenkkien virastoissa ja astuu voimaan 12.7.2015.

On epäselvää, mikä moisen käänteen on aiheuttanut. Firma ei itse selitellyt tapahtunutta, totesi vain, että vaikka ei pakko olekaan, niin he kertovat jatkossakin talousasioistaan myös englanniksi. Konami jatkaa edelleen Tokion ja Lontoon pörsseissä, mutta New Yorkin pörssi on selvästi maailman suurin pörssi, joten tapahtumaa ei voi pitää kuin outona.

Tosin outoa on Konamin meno nykyään muutenkin. Firma julkaisee vuodessa vain pari suurta videopeliä keskittyen sen sijaan pyörittämään kuntosalejaan ja muita hämäriä sivubisneksiään Japanissa. Vaikka en mikään talousasiantuntija olekaan, tuskin tällaiset tapahtumat ainakaan kielivät siitä, että firmalla menee hirvittävän hyvin. Onkohan koko Konamin loppu — tai myynti — lähestymässä?

Lähde: Polygon