Uusimmat

Laiterintamalta kajahtaa: uusi miniläppäritesti, näytönohjainuutisia

04.03.2009 16:11 Jukka O. Kauppinen

Muropojat ovat jatkaneet vahvassa vauhdissaan, minkä kunniaksi tiivistelmä mielenkiintoisimmista viime aikojen uutisista ja artikkeleista. Tärkeimpänä tietysti testi Samsungin NC10 -miniläppäristä, joka on ollut pitkään jo toimituksenkin kahden jehun vakiotyökalu.

Uusi artikkeli: Samsung NC10 -minikannettava testissä

Muropaketissa testattiin minikannettavia viimeksi kesällä, jolloin tarkastelussa oli kahdella eri kerralla MSI Wind sekä yhteensä neljä eri Asus EEE PC -mallia. Tuolloin ne olivat katsaus käytännössä koko markkinoiden tarjonnasta, mutta sen jälkeen markkinoille on virrannut kilpailevia koneita lukuisilta eri valmistajilta. Harva minikannettava on kuitenkaan pärjännyt laadullaan, käytettävyydellään ja akunkestollaan Asuksen EEE PC 901 ja 1000 -malleille, joissa virtaa on mitattu riittävän yli kuudeksi tunniksi.

Tämänhetkistä tarjontaa päätettiin tutkia ottamalla testiin ulkomailla ja netin keskustelupalstoilla kehuja saanut Samsungin NC10. NC10:stä löytyy juttua myös MuroBBS:n puolelta. Testikappaleen toimitti Samsung Finland ja koneen suositushinta on Suomessa 499 euroa. Artikkelissa tutkitaan koneen ulkoisia ominaisuuksia ja ohjelmistoa sekä testaillaan lopuksi mm. akunkestoa ja virrankulutusta.

AMD:lta 32 nm:n prosessorit ensi vuonna

AMD:n toimitusjohtaja Dirk Meyer kertoi perjantaina InformationWeekin haastattelussa, että yritys aikoo aloittaa tuotantolinjojen muuntamisen 32 nm:n tekniikkaan ensi vuoden puolivälissä ja aloittaa 32 nm:n prosessoreiden massatuotannon ensi vuoden lopulla.

Asus Eee Keyboard – näppäimistö tietokoneella ja näytöllä

Register Hardware -sivuston uutisen perusteella Asus on julkaisemassa Eee Keyboardista kaksi eri mallia, joista ensimmäisessä on 800×480-resoluutioinen viisituumainen kosketusnäyttö, Atom N270 -prosessori, 16 gigatavun SSD-asema, gigatavu keskusmuistia, WLAN- ja Bluetooth-tuki sekä VGA/HDMI- ja USB 2.0 -liitännät. Koko paketti näppäimistön kera on paketoitu tyylikkään näköisiin kuoriin, jotka tosin muistuttavat hyvin paljon Applen alumiinista näppäimistöä.

ATI Radeon HD 4870:n ja 4850:n hinta laskee

DailyTech-sivuston lähteiden mukaan AMD on laskemassa ATI Radeon HD 4870- ja ATI Radeon HD 4850 -näytönohjainten hintoja. Huhujen mukaan ensimmäisenä mainitun näytönohjaimen hinta laskee 50 dollaria, aiemmasta 199 dollarista 149 dollariin. Tarkoituksena on kasvattaa kilpailukykyä yhden gigatavun muistimäärällistä NVIDIAn GeForce GTS 250 -näytönohjainta vastaan, joka julkaistaneen virallisesti huomenna CeBIT-messujen tiimellyksessä.

NVIDIAlta uusia GeForce-ajureita

NVIDIA on julkaissut ahkerasti uusia GeForce-ajureita ja eilen se päivitti Windows 7 -käyttöjärjestelmän ajurit versionumeroon 181.71 ja tänään vuorossa olivat GeForcet 182.08 -ajurit Windows Vistalle ja Windows XP:lle. Windows Vistan/XP:n ajurit lisäävät tuen tänään julkaistulle GeForce GTS 250 -näytönohjaimelle ja mukana on myös uusia SLI-profiileja hiljattain julkaistuille peleille.

NVIDIA julkaisi GeForce GTS 250:n

NVIDIA julkaisi tänään GeForce GTS 250 -näytönohjaimen, joka vastaa ominaisuuksiltaan ja kellotaajuuksiltaan täysin jo viime kesänä lanseerattua GeForce 9800 GTX+:aa. ”Uutuus” noudattaa NVIDIAn uutta nimeämiskäytäntöä, sen suositushinta on 149 dollaria eli noin 120 euroa ja se kilpailee ensisijaisesti AMD:n ATI Radeon HD 4850 -näytönohjaimen kanssa. GeForce GTS 250 -näytönohjaimia odotetaan useilta eri valmistajilta myyntiin ensi viikolla.

Lue myös

eDomen arvosteluviikko: Eternal Sonata, Guild Wars, Manhunt 2, Race Pro ja Sam & Max Wii

Ennakko: Ninja Blade (360)

Microsoft perustelee kohuttua lesbo-kieltoaan

The Rasmus – gootti-idoleista tulee rock- ja karaoke-idoleita

Xbox Live Arcade -peleistä 59 arvostelua – mitkä ovat lukijoiden suosikkeja?