Uusimmat

LanTrek-verkkopelitapahtuma järjestetään taas tammikuussa

03.12.2010 12:45 Jukka O. Kauppinen

Tampereen kulmilla Ylöjärvellä järjestetään tammikuussa jo kymmenennen kerran LanTrek-verkkopelitapahtuma. Tapahtuma on suunnattu kaikille pelaamisesta, tietotekniikasta ja elektroniikasta kiinnostuneille.

LanTrek on kasvanut kymmenen vuoden aikana Suomen kolmanneksi suurimmaksi ja Pirkanmaan suurimmaksi verkkopelitapahtumaksi.

Tapahtumaan rakennetaan 380 tietokonepaikkaa ja ensimmäistä kertaa Suomessa 70 konsolipaikkaa. Tapahtumasta myös lähetetään netti-tv lähetys, josta voi katsoa selostettuja pelejä, haastatteluita ja yleistä tunnelmaa tapahtumasta.

Tapahtumassa on runsaasti kilpailuita niin tietokoneille kuin konsoleillekin. Tietokoneilla kilpaillaan peleissä Call of Duty 2, Counter-Strike 1.6, StarCraft 2 ja Counter-Strike: Source.

Konsoleilla kilpaillaan peleissä Call of Duty 4, Halo: Reach, Tekken 6, Forza Motorport 3, NHL 2011, Guitar Hero 5 ja  FIFA 2011.

Peliskabojen ohessa tapahtumassa järjestetään myös grafiikka- ja musakilpailut.

Konsolit mukana ensimmäistä kertaa

Tietokonepaikkojen lisäksi tarjolla on myös konsolipelaajille suunniteltuja paikkoja. Lanittamisen kannalta tämän päivän konsolit ovat jo hyvin lähellä tietokoneita. Internet-ominaisuudet ovat kehittyneet paljon ja suurta osaa peleistä pelataan verkossa. Konsolipelaaminen on yleistynyt paljon viime aikoina ja LanTrekin järjestäjien mukaan on hieman ihmeellistäkin, ettei kukaan ole kokeillut aiemmin konsolialuetta.

Järjestäjän kannalta konsolilla ja tietokoneella ei juurikaan ole eroa. Molemmat tarvitsevat noin saman määrän sähköä ja molemmat laitteet saadaan internetiin. Konsolipelaajien televisiot saattavat keskimäärin olla tosin hieman suurempia kuin tietokoneiden näytöt. Tämä onkin huomioitu järjestelyissä antamalla konsolipelaajille hieman enemmän tilaa.

LanTrek järjestetään Ylöjärvellä 14–16.1.2011. Konepaikallinen lippu kustantaa 35 euroa ennakkoon / 40 euroa ovelta. Konepaikaton lippu maksaa 10 euroa.

Lisätietoja: http://www.lantrek.org

Lue myös

Battlefield 1942:n FinnWars-modi sai mittavan fanipäivityksen

Domen arvosteluviikko 47/2010: testissä kahdeksan peliuutuutta

Paddytek Vibe -kaiutin tekee pahvilaatikostakin rock-klubin

Tästä täydellinen joululahja ihmiselle, jolla on jo kaikkea

Muropaketin uusimmat