Uusimmat

Legend of Grimrockin kenttäeditori on nyt testattavissa

13.09.2012 12:30 Miikka Lehtonen

Suomalainen Legend of Grimrock on jo nyt erinomainen retroroolipeli, mutta kohta se on vielä parempi. Pitkään ja hartaasti työstetty kenttäeditori kun on siinä pisteessä, että pelaajat voivat ryhtyä itse tehtailemaan sillä omia seikkailujaan. Rajattomat Grimrockit, täältä tullaan!

Legend of Grimrockin kenttäeditorin duunaus kesti näinkin pitkään lähinnä sen takia, että Almost Humanin pojat joutuivat kehittämään sen puhtaalta pöydältä ja sitä tehdessään myös miettimään pelinsä ratkaisuja uudelleen. Alkuperäistä peliä kun ei tehty millään varsinaisella kenttäeditorilla, jota olisi vain voinut vähän siistiä julkista käyttöä varten, vaan koodaamalla kiinteästi erilaisia juttuja osaksi peliä. Ja nyt tietenkin näitä juttuja piti avata, yleistää testata.

Ja testaaminen jatkuu edelleen, sillä Grimrockin kenttäeditori on nyt julkisessa betatestissä. Almost Humanin pojat toivovatkin, että kenttäeditoinnista kiinnostuneet osallistuisivat betaan ja lähettäisivät heille palautetta editorin toiminnasta, omien 3D-mallien tuomisesta peliin, skriptausmoottorista puuttuvista ominaisuuksista ja niin edelleen.

Valitettavasti beta on avoin vain Steam-version omistajille, sillä Almost Humanin tavoin Steamworksin päivityssysteemi on edellytys betan onnistumiselle: sen avulla kun voi tuuppia helposti jakeluun pieniä päivityksiä ilman, että kaikkien täytyy joka kerta ladata koko peli uudelleen.

Mukaan pääsee helposti:

  1. Klikkaa Steamin pelilistassa Legend of Grimrockia oikealla napilla
  2. Valitse ”properties” ja selaa ”betas”-alasivulle
  3. Valitse listalta ”BETA – public beta”

Siitä sitten vain tekemään omia mestariteoksia. Olen pettynyt, jos Eye of the Beholder ei ole kääntynyt Grimrock-moottorille kuun loppuun mennessä.

Lue myös

Ensimmäiset pelit läpäisivät Greenlight-seulan, mukana zombeja, Black Mesa ja McPixel!

Guild Wars 2 ja vuoden huonoin pelitraileri?

Wing Commanderin isä tekee uutta peliä mystisissä oloissa

Medal of Honor rahastaa Osama Bin Ladenin nimellä

Muropaketin uusimmat