Uusimmat

Maailmanhistorian verisin kilpa-ajopeli tekee taas viattomista selvää

09.05.2012 15:30 Jukka O. Kauppinen

Carmageddon. Carmageddon. CARMAGEDDON! Jos näin sanoo kolme kertaa peilin edessä, niin Max Damage ilmestyy taaksesi. Ja siitä ei hyvä seuraa. Älkää siis tehkö näin. Edes vahingossa.

Vuonna 1997 julkaistu Carmageddon oli huima autopeliä. Siinä tehtiin selvää jälkeä ohikulkijoista ja muista kilpakumppaneista – ja veri lensi. Paitsi Saksassa. Siellä jalkakäytävillä kulki mitälie zombeja tai robotteja. Verikin oli vihreää.

Me muut sen sijaan nautimme täysin rinnoin hurjasta meuhkaamisesta ja ihmisten yliajamisesta. Silti minäkään en ole ajanut oikeassa elämässä kenenkään yli.

 

Alkuperäispeli oli siis aivan huikea, jatko-osat vähemmän. Sittemmin sarja haudattiin mutta nyt luvassa on hienoja uutisia. Stainless-studio on näet ostanut pelisarjan oikeudet takaisin ja kerää rahaa Carmageddon Reincarnation -pelin tuotannon aloittamiseen oikein kunnolla. Firma haluaisi näet tehdä oikein kunnollisen, ensimmäisen pelin henkeä pursuavan uuden rähinärallin, jonka olemusta eivät ole julkaisijan pomot ja tuottajat pilanneet typerillä vaateillaan.

Firma on jo panostanut peliinsä yli 300 000 taalaa oikeuksien takaisinostamisen, prototyypin kehittämiseen ja alustavaan testailuun. Vielä kuitenkin tarvitaan reilusti hynää, jotta varsinainen tuotanto pääsisi kunnolla vauhtiin. Siksi Stainless haaveileekin 400 000 taalan yhteisörahapotista.

Huhut uudesta Carmageddon-pelistä viuhahtivat vauhtiin liki tasan vuosi sitten, 2011 toukokuussa, kun Stainless Games avasi sille nettisivut.

Lisätietoja: Carmageddon: Reincarnation

Lisää aiheesta

”Hei, sopiiko jos ajamme autolla päällesi?” 90-luvulla pelikehitys oli rankkaa!

Carmageddon on Reincarnation!

Carmageddon: The Death Race 2000

GTA Carmageddon – hurjaa meininkiä

Lue myös

Combat Mission: Battle for Normandy – Commonwealth Forces (Mac, PC)

DICE lupaa: Bäfän lisärit ovat jatkossakin ilmaisia

Sound Blaster Tactic3D Wrath – oivat langattomat kuulokkeet pelaajalle

Osallistu Metal Gear Solid -skabaan, voita 3DS-peli

Muropaketin uusimmat