Uusimmat

Matrix-tähti taistelee Iron Skyn kuunatseja vastaan

17.09.2010 16:05 Jukka O. Kauppinen

Suomalaisvoimin käynnistynyt tieteiselokuva Iron Sky laajenee ja komistuu, sillä tamperelaisnörttipoppoo on paljastanut rainansa kolmannen päänäyttelijän. Christopher Kirby on näytellyt aiemmin muun muassa elokussa The Matrix Reloaded ja Revolutions, Quantum Leap, Daybreakers sekä maailmanhistorian parhaassa scifi-sarjassa Space: Above and Beyond, joka nähtiin Suomenkin tv:ssä karmealla nimellä Avaruus 2063.

Christopherin lisäksi Iron Skyn pääosissa ovat Julia Dietze ja Götz Otto.

Elokuvassa Kirbyn hahmo James Washington on mukana ensimmäisellä miehitetyllä kuulennolla sitten vuoden 1972. Washington on ensimmäinen tummaihoinen astronautti Kuun pinnalla, jossa hän kohtaa muun muassa Julia Dietzen näyttelemän kuunatsi Renate Richterin sekä Götz Otton hahmon Klaus Adlerin.

“Olen todella iloinen ja mielissäni siitä, että olen mukana tässä elokuvaprojektissa, ja odotan innolla muiden Iron Skyn näyttelijöiden ja elokuvantekijöiden kanssa työskentelyä”, kommentoi Christopher valintaansa rooliin.

“En myös malta odottaa, että pääsen kokeilemaan savusaunaa.”

“Chris on todella hyvä valinta Iron Sky -elokuvaan. Hän on todella hyvä näyttelijä, joka on tärkeää, sillä Washingtonin hahmo käväisee juonen kuluessa komedian pimeimmissä syövereissä, mutta Christopher onnistuu tuomaan myös sinne valonpilkahduksen”, luonnehti Iron Skyn ohjaaja Timo Vuorensola.

Iron Sky -fanikansa nostaa kätensä teräskypäriinsä ja asettuu riviin. Odotamme malttamattomasti elokuvan tähtien vierailua wreckismin pääkaupungissa.

 

Rautataivaan ytimessä

Iron Sky on vuoteen 2018 sijoittuva tieteiselokuva, jossa vuonna 1945 Kuuhun paenneet natsit palaavat valloittamaan Maata. Kyseessä on suomalais-saksalais-australialainen yhteistuotanto, jonka budjetti on noin 6,5 miljoonaa euroa ja pääkieli englanti.

Elokuvan ohjaajana toimii Timo Vuorensola ja sen tuottajia ovat Tero Kaukomaa (Blind Spot Pictures), Samuli Torssonen (erikoistehostetuottaja, Energia), Oliver Damian (27 Films), Cathy & Mark Overett (New Holland Pictures) sekä San Fu Maltha (executive producer).

Käsikirjoituksesta vastaavat kansainvälisesti tunnettu scifi-kirjailija Johanna Sinisalo (Nebula Award -ehdokas 2009, Finlandia-voittaja 2000) sekä Michael Kalesniko (Private Parts).

Iron Sky julkaistaan vuonna 2012.

Lisätietoja: http://www.ironsky.net

Lisää aiheesta

Näin syntyy Iron Sky – katso video

Salaliittohörhö kompastui suomalaisiin avaruusnatseihin

Kuunatsien invaasio alkoi

Lue myös

Halo: Reach tuotti 200 miljoonaa päivässä

Kauhua ennen ja nyt: Atari 2600:n pelottavin kauhupeli uusversiona

Kauhuelokuvien ohjaaja Guillermo del Toro panostaa peleihin

Playstation Move -julkaisupelit eDomen testissä