Uusimmat

Matt Grayn C-64-biisien remasterointiprojekti Reformation sai Kickstarter-tavoitteensa täyteen vuorokaudessa

03.11.2014 13:00 Jukka O. Kauppinen

Olen jo pari kertaa kehunut C-64-mestarisäveltäjä Matt Grayn viimeaikaisista tekemisistä. Vuosikymmeniä musahommia tehnyt Gray tupsahti äskettäin esille aivan yllättäen, kun äijä tuuppasi Soundcloudiin maistiaisen The Last Ninja 2 –pelin soundtrackin uudelleensovitetusta Central Park –biisistä. 1988 julkaistun pelin biisi osoittautui testiksi – Gray kokeili kepillä jäätä ja tsekkasi, että ovatko ihmiset ylipäätään kiinnostuneita hänen musiikistaan.

Olivat. Biisi sai vuorokaudessa 5000+ soittokertaa, mihin yleensä yltävät vain vakiintuneet Soundcloud-hittiartistit. Moni myös osti biisin. Allekirjoittanut mukaan lukien.

Ja eilen sunnuntaina Gray avasi Reformation-levyn Kickstarter-projektin. Koko The Last Ninja 2 –pelin soundtrack ja kaikki muutkin Grayn C-64-hittibiisit uusina, nykyaikaisina sovituksina.

Ehdin muuten hyvin apajille, sillä olin 55. tukija. Nyt tukijoita on 500+ ja 25 000 punnan tavoite ylittyi alle vuorokaudessa.

Reformationin perusversio on tupla-albumi, joka julkaistaan tukitasosta riippuen digitaalisesti, CD:nä sekä vinyylinä, sekä The Last Ninja 2 –soundtrack omana albuminaan.

Lisätietoja: Reformation C64 Track Remakes by Matt Gray (Last Ninja 2)

 
Lisää aiheesta

Mahtavaa pelimusiikkia: tajunnanräjäyttävä sovitus Last Ninja 2:sta  

The Last Ninja oli vasta alkua – Matt Gray sovittaa uudelleen loputkin SID-hittinsä 

Muropaketin uusimmat