Uusimmat

Microsoft yrittää pelastaa Activision-jättikaupat

09.05.2023 13:46 Muropaketin toimitus

Microsoftin yritys ostaa Activision Blizzard torpattiin Isossa-Britanniassa, mutta teknologiajätti ei suostu tappiota nielemään.

Microsoft ilmoitti alun perin jättikaupoistaan Activision Blizzardin kanssa jo alkuvuodesta 2022, mutta asiaa selvitellään vieläkin viranomaisten toimesta rapakon molemmin puolin. Tuorein käänne nähtiin huhtikuun lopulla, kun Ison-Britannian kilpailuvirasto torppasi Microsoftin aikeet ostaa peliyhtiö. Päätöstä perusteltiin sillä, että kauppojen myötä Microsoft saisi liian suuren kilpailuedun pilvipohjaisessa pelaamisessa.

Nyt Video Games Chronicle kertoo, että Microsoft on tekemässä valituksen päätöksestä, ja yhtiö on varustautunut palkkaamalla tunnetun juristin hoitamaan juttua. Microsoftin palkkaama juristi Daniel Beard tunnetaan ison luokan kädenväännöistä EU-lainsäädännön kanssa. Beard voitti muun muassa Applen hyväksi jutun, jossa EU yritti periä teknologiavalmistajalta 13 miljardia euroa laittomina pidettyjä veroavustuksia.

Microsoftin odotetaan jättävän valituksen Ison-Britannian päätöksestä lähipäivinä. Englannin kanaalin toisella puolella myös EU:n viranomaiset arvioivat parhaillaan Microsoftin ja Activision Blizzardin kauppoja, ja EU:n päätöksen asiasta arvellaan saapuvan parin viikon sisällä.

Omalla tahollaan pelihistorian suurinta yrityskauppaa yrittävät jarruttaa myös joukkokanteen nostaneet pelaajat Yhdysvalloissa. Heidän yrityksistään heittää kapuloita Microsoftin rattaisiin voit lukea linkin takaa.

LUE MYÖS: Pelaajat yrittävät toistamiseen estää Microsoftia ostamasta Activision Blizzardia

Muropaketin uusimmat