Uusimmat

Microsoftin 69 miljardin Activision-kauppa yritetään todennäköisesti estää – suuri oikeushaaste tekeillä

24.11.2022 12:10 Muropaketin toimitus

Yhdysvaltain viranomaiset valmistelevat kannetta, joka estäisi Microsoftia ostamasta Activision Blizzardin.

Microsoft on koko vuoden valmistellut pelimaailman suurinta kauppaa, jossa yhtiö maksaisi 69 miljardia dollaria pelijätti Activision Blizzardista. Viranomaiset eri puolilla maailmaa ovat kuitenkin tutkineet kauppoja tarkalla silmällä, ja nyt Politico uutisoi, että Yhdysvaltain viranomaiset ovat mahdollisesti pyrkimässä estämään valtavan yrityskaupan.

Sivusto kertoo kolmen lähteen vahvistaneen heille, että FTC eli Yhdysvaltain kauppakomissio valmistelee parhaillaan kannetta estääkseen Activision Blizzard -kaupan toteutumisen. Mitään julkista asiasta ei ole hiiskuttu, eikä kanteen nostaminen ole vielä varmaa. Politicon mukaan paljon pohjatyöstä kuitenkin on jo tehty, mukaan lukien toimitusjohtajien Satya Nadellan ja Bobby Kotickin kuulemiset.

Keskeisenä ongelmana kaupoissa nähdään, että Activision Blizzardin ostaminen voi antaa Microsoftille epäreilun kilpailuedun pelimarkkinoilla. PlayStation-valmistaja Sony on kamppaillut kauppoja vastaan aktiivisesti, ja antanut lausuntoja viranomaisille sekä Yhdysvalloissa että muualla maailmassa. Erityisenä huolena on, että Microsoft voisi tehdä Call of Dutyn kaltaisista jättipeleistä omia yksinoikeusjulkaisujaan.

Myös muualla maailmassa on käynnissä viranomaisten selvityksiä, jotka voivat vielä estää Microsoftin jättikaupat. Politicon mukaan Microsoftin ja Activision Blizzardin sopimuksella on ensi heinäkuuhun asti aikaa sulkeutua, minkä jälkeen yritykset päätyvät uudelleen neuvottelupöytään.