Uusimmat

Minun heinäkuuni kuluu outojen indiepelien parissa. Näin voit auttaa!

02.07.2012 15:00 Miikka Lehtonen

Se on taas kerran heinäkuu ja koko maailman viettäessä kesälomiaan myös pelialalla on todella hiljaista. Uusia pelejä ei juuri ilmesty ja vanhatkin on jo pelattu… vai onko? Tajusin nimittäin päivänä eräänä, että olen vuosien varrella missannut joko lähes kokonaan tai täysin useita pelejä, joita minun olisi kannattanut pelata.

Tämän tajuamisen seurauksena innostuin pelaamaan Dwarf Fortressia, kuten saitin aktiiviset lukijat jo varmasti huomasivatkin. Eikä se siihen jää. Avaruuspelejä ja roguelike-käsitteitä sekoittava FTL, eli Faster Than Light, on myös aktiivipelaamisessa ja tulee saamaan oman juttunsa. Ja pelejähän riittää. Vanha suosikkini ADOM, Dungeon Crawl, IVAN, TOME ja niin monia muita, joiden olemassaolosta en edes välttämättä tiedä. Ja tässä te voitte auttaa.

Minä aion nimittäin viettää heinäkuuni kevyen pelikehityksen ja frisbeegolfin ohella pelaten näitä outoja indiehelmiä ja dokumentoiden tulokssia. Ainakin tekstin ja kuvien muodossa, ehkä myös videon, mikäli löydän jonkun ratkaisun, jolla tekstipohjaisista ja muuten epästandardeja ratkaisuja käyttävistä peleistä saa videota.

Mutta sitä ennen nämä pelit täytyisi löytää ja siinä teidän lukijoiden vinkkinne ovat ensisijaisen arvokkaita. Jos siis tiedät jotain ilmaisia — tai todella halpoja — indiehelmiä, hämäriä puolalaisia roguelike-viritelmiä, kolmen fanipäivityksen jälkeen suunnilleen pelattavia venäläisiä roolipelejä tai muita PC-pelaamisen underground-helmiä, tipsaa niitä minulle. Jos peli vaikuttaa tarpeeksi oudolta tai kiinnostavalta, tutustun siihen ja tulokset — olivat ne sitten hyviä tai aivan kamalia — ilmestyvät saitille koko kansan ihailtavaksi tai naurettavaksi.

Tässä vaatimukset:

  • Ilmaislevityksessä tai todella halpa, jotta pelistä kiinnostuneet voivat itsekin testata sitä helposti
  • Saatavilla Windows- tai OS X -versiona
  • Soveltuu sisältönsä puolesta Domen käsiteltäväksi (ei japanilaisia raiskauspelejä, kiitos)

Nämä pelit ovat jo to do -listallani tai yleisesti tiedossa, mutta toki niitäkin voi hehkuttaa lisämotivaationa:

  • Dwarf Fortress
  • Dungeon Crawl: Stone Soup
  • ADOM
  • TOME
  • IVAN
  • Faster Than Light

Matkasta tulee outo, mutta toivottavasti myös kokemisen arvoinen!

Muropaketin uusimmat