Uusimmat

Miten sujuu toinen maailmansota japanilaisjätiltä? Lue Order of Warin ensitesti!

16.07.2009 14:00 Jukka O. Kauppinen

eDomen Simon Elo vieraili viime viikolla kesäisen aurinkoisessa Tukholmassa tutustumassa varsin kansainväliseen peliprojektiin. Eurooppaan ja Amerikkaan vahvasti puskeva japanilainen Square Enix näet julkaisee venäläisen Wargaming.netin sotapelin Order of War. Miltä toisen maailmansodan suurimpia taisteluja kuvaava reaaliaikainen sotapeli vaikutti? Lue kaksiosainen ensitestimme, tästä se selviää!

Order of War – ensikosketuksessa Square Enixin sotastrategia osa 1

Rajujen ilmapommitusten ja maataistelujen jälkeen kukkula toimi jenkkien asemapaikkana. Tarkoituksena on välittää mahdollisimman elokuvamainen ja intensiivinen tunnelma. Pelaajan ei myöskään haluta olevan epätietoinen siitä, mitä seuraavaksi voi tehdä.

Joukot osaavat toimia itsenäisesti, kuten maastoutua tai käyttää sinkoa kun tarve vaatii. Joukkojen moraalia ei näytetä samalla tavalla kuin Total Warissa, vaan se näkyy yksinkertaisesti niiden toiminnassa.

”Warhammer 40 000: Dawn of Warissa valitset ensin örkin, hänen toisen taitonsa käyttää kranaatteja ja sitten heität niitä vihollisia kohti. Kaikki tietävät että örkit ovat tyhmiä, mutta herranen aika, eivätkö ne osaa heittää kranaattia tankkia kohti omin päin,” Kislyi tuhahtaa.

Order of War – ensikosketuksessa Square Enixin sotastrategia osa 2

Kampanjan parissa ahkeroiminen palkitaan aidoilla armeijoiden mitaleilla, mutta kuuluisaa rautaristiä en valitettavasti ehtinyt näkemään. Mitalit eivät ole vain turhake, vaan samalla saa pisteitä, joita voi käyttää taitoihin kuten joukkojen nopeuteen ja tarkkuuteen. Kislyi kutsui ominaisuutta vitsaillen Tamagotchi-kaupaksi. Kampanjan kestoksi hän arvioi viisitoista tuntia.

Order of War pursuaa genren tapaan erilaisia millimetrin tarkasti mallinnettuja ajoneuvoja ja jalkaväkeä, mutta kahta tärkeää osaa toisen maailmansodan arsenaalista pelaaja ei saa hallintaansa. Meri- ja ilmavoimia voi kutsua avuksi, mutta itse niitä ei pääse ohjaamaan.

Lisää ennakkojuttuja

Fat Princess –ennakko (PS3)

G.I. Joe – lelusankarit hyökkäävät valkokankaalle ja peliruuduille – ensikosketus

Operation Flashpoint 2: Dragon Rising – ensitesti osa 1

Operation Flashpoint 2: Dragon Rising – ensitesti osa 2

Trials HD – ensikosketus riemukkaaseen kotimaiseen prätkäpeliin

Uncharted 2 -ennakko (PS3)