Uusimmat

Musiikkipelien alamäki, osa II

16.02.2010 14:16 Jukka O. Kauppinen

Eilen uutisoimme Activisionin tarjoamasta isosta kengästä Guitar hero -musiikkipelejä vääntäneelle RedOctane-studiolle. Hyvin ei tunnu menevän bändipeligenren toisellakaan laidalla, Rock Bandien rintamalla.

Aivan RedOctanen kaltaista katastrofia ei ole näköpiirissä, ainakaan vielä. Mutta Rock Band -pelien julkaisija MTV Gamesin omistaja Viacom on ottanut nokkiinsa pelisarjan myyntien laskusta. Niinpä firma vaatii Rock Band -kehittäjä Harmonixilta takaisin jo maksettuja bonuksia.

Harmonixille näet maksettiin bonuksia vuonna 2008 kaikkiaan 150 miljoonaa dollaria, mutta bonukset laskettiin vuoden 2007 myyntien mukaan. Myynnit eivät kuitenkaan yltäneet 2008 edellisvuoden tasolle, saati vuonna 2009.

”Me olemme oikeutettuja saamaan takaisin huomattavan osan aiemmin maksetuista bonuksista”, laukoo Viacom.

Rock Band -pelisarjan tulevaisuudesta on heitelty muutamia kysymysmerkkejä ilmaan, sillä ainakaan pelejä levittävän EA:n listoilla ei ole yhtään Rock Band -peliä. Viacom kuitenkin tyynnyttelee pelaajia kertomalla, että Rock Band -sarjaa laajennetaan jatkossakin pelien mutta ennen kaikkea ladattavien lisärien/biisien muodossa. Uusia soittimia ei julkaista enää vähään aikaan.

Lähde: Viacom seeking Rock Band refund

Lisää aiheesta

Pelibisnes kaaoksessa – Guitar Herojen tekijät saivat jättikenkää

Rajansa kaikella, myös muovikitaroiden keräilyllä

Lue myös

Arvostelu: Heavy Rain (PS3)

Command & Conquer, Tiberian Sun ja Red Alert nyt ilmaisia

Heavy Rain -seikkailua tutkittiin kauhun ja sarjamurhaajien kautta

Päivän huumoriannos: Google ja Facebookiin kirjautumisen vaikeus