Uusimmat

Näin syntyy uusi Death Rally – Remedyn klassikko palaa peliruuduille

13.01.2011 18:03 Jukka O. Kauppinen

Kerroimme eilen suomalaisen Remedy Entertainment -pelitalon puuhastelevan vanhan klassikkopelinsä uutta tulemista. Aikoinaan DOS-aikakautena PC:lle julkaistu Death Rally oli kovasti monien ajopelien ystävien mieleen, eikä syyttä, olihan siinä vauhtia ja pyssyjä aivan riittämiin.

Petri Järvilehto Remedyltä ehti kiireiltään kertomaan Domelle hieman lisää Remedy-klassikon paluusta.

”Ajatus Death Rallyn takaisin tuomisesta on pyörinyt jo pitkään taustalla. DR on ensimmäisenä pelinä meille kovin läheinen projekti. Kun tapasimme Mountain Sheepin ja Cornfox & Brothersin kaverit ja aihe houkutteli myös heitä, niin asia olikin jo aika pihvi.” 

Petri kertoo myös, että vajaat kaksi vuotta sitten PC:lle julkaistu ja Windowsille päivitetty ilmainen versio on osaltaan nostattanut paljon mielenkiintoa peliä kohtaan.

”Fanipalaute on tietysti antanut lisävauhtia”, Petri kertoo.

Entä miksi juuri iPhone/iPad? Entä kehityskuvio?

 ”Platformina iPhone/iPad tuntui sopivan Death Rallylle tosi hyvin. Lyhyet intensiiviset pelisessiot (instant fun, instant gratification) toimivat hienosti mobiilipuolella. Osittain plattaan tietysti vaikuttaa myös Mountain Sheepin ja Cornfox & Brothersin vahva iPhone-osaaminen. Minigoresta näkyy hyvin mitä kundit ovat aikaisemmin saaneet aikaan.

Mitä taas kehityskuvioihin tulee, niin tätä tehdään yhteistyönä. Remedy on tietysti enemmän tuottajan kuin devaajan roolissa, mutta kaikille osapuolille on tärkeää, että Death Rally saa ansaitsemansa hienon uuden tulemisen. 

 Peli on jo hyvin pelattavissa ja hauska, mutta paljon on tietysti vielä tehtävää. Lisää sisältöä on myös tulossa tuon maaliskuun launchin jälkeenkin.”

Remedyllä innostuttiin tekemään myös ikioma Death Rally -peliautomaatti, josta ohessa kasa kuvia.

”Ajatus Death Rally -arkadekabinetista vain tuntui niin siistiltä. Hommasimme muutamalla satasella vanhan kabinetin rungon, jonne upotettiin nurkissa lojunut PC. Lopputulos oli hieno, mutta sarjatuotantoon näitä ei ole tulossa. Ainakaan vielä.”

Lisätietoja: http://www.death-rally.com/

Lisää aiheesta

Remedyn seuraava peli: Death Rally

Näin Death Rally kääntyi DOSilta Windows-peliksi 

Remedy julkaisi Death Rally -pelin ilmaiseksi

Lue myös

GTA Carmageddon – hurjaa meininkiä

Huhupartio: Crackdown 3 työn alla

Huhupartio: PSP2 julkistetaan tässä kuussa

Tiesitkö tämän: Nintendo pyöritti seksihotelleja

Muropaketin uusimmat