Uusimmat

Netflix ostaa suomalaisen pelistudion – tunnetaan Stranger Things -pelistä

02.03.2022 12:00 Muropaketin toimitus

Netflix on ostamassa kotimaisen pelistudion, joka on tehnyt pelejä Stranger Thingsistä ja The Walking Deadista.

Suoratoistojätti Netflix on tehnyt yhdistymissopimuksen suomalaisen pelistudio Next Gamesin ostamiseksi. Ostotarjouksen yhteenlaskettu hinta on 65 miljoonaa euroa, ja studion hallitus on yksimielisesti suositellut osakkeenomistajille sen hyväksymistä.

”Next Games laajentaa Netflixin sisäisten studioiden kyvykkyyksiä ja olemme erittäin mielissämme Next Gamesin liittyessä Netflixiin. Vaikka Netflix on vasta aloittamassa pelistrategiansa jalkauttamista, olen vakuuttunut, että yhdessä Next Gamesin kanssa tulemme rakentamaan maailmanluokan peliportfolion”, kommentoi Netflixin pelipuolen varajohtaja Michael Verdu.

Next Games on jo entuudestaan tehnyt yhteistyötä Netflixin kanssa, sillä studio julkaisi viime vuonna hittisarja Stranger Thingsiin perustuvan mobiilipelin Stranger Things: Puzzle Tales.

”Yhdistyminen maailman suurimman suoratoistopalveluyrityksen, Netflixin kanssa, on meille looginen ja innostava mahdollisuus jatkaa vuorovaikutteisen viihteen luomista ja strategiamme toteuttamista”, kommentoi pelistudion toimitusjohtaja Teemu Huuhtanen.

”Tiivis yhteistyömme Netflixin kanssa Stranger Things: Puzzle Tales-pelin kehittämisessä on jo todistanut, että meillä on vahva kumppanuussuhde. Tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus nostaa studiomme tasoa entistä korkeammalle joka saralla ja jatkaa missiomme toteuttamista yhdessä.”

Next Games on noin 120 työntekijän yritys, jonka liikevaihto oli vuonna 2020 yli 27 miljoonaa euroa.