Uusimmat

Nettiyhteys olisi ihan kiva asia

26.01.2011 14:52 Jukka O. Kauppinen

Työnteko on kiva asia, etenkin kun hommat sujuvat. Nettisaitin tekeminen olisi esimerkiksi ihan kätevää, jos käytettävissä olisi internet-yhteys. Aina se ei ole, piru vieköön.

Joulukuussa päädyin tekemään pari etätyöpäivää kotoa käsin, kun toimistomme nettiyhteys katkesi. Jotta homma olisi kussut täysin, toimistobitin palauduttua kotinetti katkesi kahdeksi päivää. Ja näin vieläpä eri operaattorien aikaansaannoksina. Tänään toimistobitti katkesi uudemman kerran kesken aamukahvin. Hetkellisen ihmettelyn jälkeen yritin luoda varayhteyttä kännykän kautta, mutta eihän minulla ollutkaan 3G-soittosarjan numeroa tallessa. Seuraava yritys oli tsekata josko naapurustossa olisi salaamattomia langattomia verkkoja, joita voisin kröhm. lainata hetkeksi. Se yritys sananmukaisest kaatui, kun PC päätti jumiutua joka kerta kun löin USB-wlan-palikan koneeseen. Kiitos, siinä meni yksi kirjoitettu mutta vielä tallentamaton uutinenkin.

Noh. Aina ei voi olla helppoa. Muutoin nykyiset nettiyhteydet toimivat kuitenkin aika hyvin, myös liikenteessä. Vielä jokunen vuosi sitten kuljetin työmatkoilla mukanani modeemin kaapelia, jotta pääsisin reissatessa läppärilläni tarvittaessa nettiin. Niin, modeemilla. Nykyisellään 3G-kännykkäbitti ja rajoittamaton datasiirto on varsin hyvä yhdistelmä, jolla voi facebookkailun ja irkkauksen ohessa myös tehdä töitäkin, jos ihan pakko on. Ei niin, että se olisi nopeaa tai mukavaa, mutta mahdollista.

Mitä muuta? Viime viikon Nintendo-reissun antimien työstämisessä menee vielä tämä viikko, joskin videot ovat lopultakin valmistuneet. Oma aikansa niissäkin menee, vaikka gonzohengessä editointia ei liikoja jaksakaan harrastaa. Vuorokauden tunnit vain eivät ole oikein riittäneet 3DS-peliartikkelin valmistumiseen, vaikka sitä onkin iltaisin kotona sohvalta käsin kirjoiteltu.

Siinä sivussa onkin jännä odotella mitä Sony kertoo omasta PSP2-konsolistaan. PSP on käytännössä täysin kuollut pelikone, siinä missä ”lol, tuollainen paska” -kommenteilla joidenkin tervehtimä DS porskuttaa upeasti. Niin kävi, etteivät paremmat speksit vieneet tuolla erää voittoa. Ihmiset pitivät enemmän kätevyydestä ja omaperäisestä lähtökohdasta. Miten käy 3DS vs. PSP2 -kamppailussa?

Tammikuu on hiljaisemman alkuvaiheen jälkeen piristynyt myös pelisektorilla niin, että testikoodejakin tupsahtelee postiin – ja niitä on myös postiteltu eteenpäin. Luettavaa siis luvassa!

Muropaketin uusimmat