Uusimmat

Niin se on: ero Ghostbustersin versioissa on shokeeraava

18.06.2009 16:40 Jukka O. Kauppinen

Ensi viikolla julkaistava Ghostbusters-peli sai aikaan yllättävän mekkalan pleikkafanaatikkojen, xbottien ja ihan muuten vain pelaajien välille. Lens of Truth -saitin vertailu näet väittää, että pelin PlayStation 3 -versio jää Xbox 360 -version. Tarkempi tutkiminen osoittaa, että näinhän se on. Xboxin Ghostbusters ON graafisesti tyrmäävästi parempi.

Syyt eivät kuitenkaan taida löytyä itse konsoleista, vaan pelitekijöiden hyvin mielenkiintoisista ratkaisuista. Itsekukin voi tietysti painiskella peilikuvansa kanssa ihan vapaasti, että johtuvatko ratkaisut laiskuudesta, laitteiden teknisistä eroista, PlayStation 3:n paskuudesta, Xbox 360:n surkeudesta vai mistä.

Yksinkertainen, karu fakta on kuitenkin seuraavanlainen:

  • Xbox 360:n Ghostbusters: resoluutio1280 x 720, 2 x AA
  • PlayStation 3:n Ghostbusters: resoluutio 960 x 540, QAA

Erittäin havainnollistavat vertailukuvat:

Xbox 360 -versio – klikkaamalla iso kuva

PlayStation 3 -versio – klikkaamalla iso kuva

PS3-versio pyörii siis huomattavasti Xbox 360:stä pienemmällä tarkkuudella, minkä lisäksi kuva näyttää siltä, että PS3:lla olisi säästelty rankasti tekstuureissa tai kädetetty tekstuurien kompressoinnit. Huhupartio on kuullut monenlaisia väitteitä, joista yhden mukaan tekstuurit eivät mahtuneet PS3:n tekstuureille varattuun muistitilaan.

Oli miten oli, otimme Ghostbustersin uudestaan kätösiimme ja tiirasimme peliä suurennuslasilla. Ja tottahan se on: Sonyn itsensä lähettämä arvostelukappale, pelin lopullinen myyntiversio, tuolta se oikeasti näyttää. Sumuiselta ja rakeiselta. Kun ruudulla pyörivää kuvaa vertaa Xbox 360 -versioon, ero on jopa shokeeraava.

Mutta rehellisyyden nimissä: ei tuo silti pelatessa haittaa. Meininki on hyvää ja grafiikka näyttävää. Vaikka fanipojat miten konsoleistaan tappelisivatkin, Ghostbusters on PS3:lla räjäyttävän hyvä ja nautinnollinen peli.

Lisää aiheesta

Väite: Ghostbustersin Xbox-versio vie Pleikkaria miten tahtoo

Jos konesodinta innostaa, niin nyt sitä on tarjolla ja niin maan perusteellisesti. Kesän ja varmasti koko vuoden suurimpiin yllätyksiin lukeutunut Ghostbusters-peli näet julkaistaan jo ensi viikolla. Lens of Truth -saitti on syynännyt pelin PlayStation 3- ja Xbox 360 -versioita rinnakkain ja lataa täysillä: Xbox 360 pyyhkii Pleikkarilla lattiaa.

Ghostbusters (PS3, 360)

Kerääntykää, lapsukaiset, ympärille ja antakaa kun setä kertoo nuoruudestaan. Kun minä olin vekara, maailman suunnilleen kovimmat jutut olivat He-Man, G.I. Joe, Hulk Hogan ja Haamujengi. Minulle juuri Haamujengi oli ehkä kaikkein läheisin.

Dan Aykroydin ja Harold Ramisin riemastuttava komedia ja sen kelvollinen jatko-osa ovat viihdyttäneet meitä jo pari kymmentä vuotta pelkästään senkin takia, että kovista puheista huolimatta sitä kolmatta osaa ei ikinä nähty. Ennen kuin nyt.

Lue myös

Arvostelu: Bionic Commando (PS3, 360)

Futuremarkin Shattered Horizoniin tarvitaan testaajia

Hauskan pelin tekeminen on yhtä vaikeaa kuin kolmen hittileffan

Pahimmat paskaduunit mitä kuvitella saattaa

Suomipeli Trine ylsi E3:n parhaimpien listalle

Vietän juhannuksen...

Katso tilanne vastaamatta