Uusimmat

Nintendo DS Lite saapuu Suomeen ennen muuta Eurooppaa

31.05.2006 00:00 Muropaketin toimitus

Nintendo julkaisee kesällä Euroopassa Nintendo DS Lite –käsikonsolin, joka on jo ehtinyt saada Japanissa massiivisen vastaanoton. Pikkukonsolia on myyty jo yli viisi miljoonaa kappaletta, ja tiemmä sen saatavuus Japanissa on yhä todella niukkaa.

DS-käsikonsolista kehitetty pienempi Lite julkaistaan Suomessa päivää muuta Eurooppaa aiemmin, 22.6.

Lite ei eroa teknisiltä ominaisuuksiltaan aiemmasta DS-konsolista, mutta se on pienempi, kevyempi ja varustettu paremmalla näytöllä.

Konsolin suositushinta Suomessa on 159,99 euroa.


DS Lite on selkeästi pienempi kuin viereinen alkuperäinen DS-konsoli.

Samoihin aikoihin Nintendo julkaisee myös joukon uusia DS-pelejä.

Brain Training ja Big Brain Academy –pelit ovat älyä, muistia ja päättelykykyä kehittäviä älypelejä, jotka tarjoavat viihdettä ja haasteita myös muille kuin perinteisille videopelien kohderyhmille. Japanissa pelien ostajat ovat olleet pääasiassa yli 25-vuotiaita, jopa eläkeläiset ovat jonottaneet huippusuosion saavuttaneita pelejä.

Brain Training -pelissä pelaajat suorittavat yksinkertaisia matemaattisia, kognitiivisia tai kielellisiä harjoituksia. Ohjelma arvioi pelaajan älykkyyttä sen mukaan, kuinka nopeasti ja tarkasti hän suoriutuu tehtävistä. Tämän jälkeen pelaaja saa päivittäisen harjoitusohjelman, jolla omaa älykkyyttään voi kehittää. Peli sisältää myös suositun Sudoku-numeropelin.

Big Brain Academy puolestaan testaa logiikkaa ja reaktiokykyä. Pelissä vastataan mahdollisimman moneen kysymykseen minuutin aikana. Kysymykset on ryhmitelty niin, että ne testaavat esimerkiksi logiikkaa ja muistia tai analyyttisiä ja matemaattisia kykyjä. Peliä voi pelata yksin, mutta siinä voi kisata myös kavereita vastaan.

Lue lisää eDomen DS Lite –testistä: Nintendo DS Lite – ei vain pienennetty DS.