Uusimmat

Nintendo laski talousarvioitaan, analyytikolta pääsi pahat pöksyyn

30.01.2009 12:15 Miikka Lehtonen

Tapahtui aiemmin: Nintendo ilmoitti ennätyshyvästä joulustaan, mutta leikkasi samalla vuoden talousarvioitaan erinäisistä syistä. Tapahtui hieman myöhemmin: analyytikko luki tapahtuneen ja lähti mittailemaan köyttä, jonka varassa voisi roikkua. Legendaarisia ylireagointeja?

Nintendon Wii ja DS ovat myyneet käsittämättömiä määriä ja johtavat selkeästi konsolisukupolven myyntitilastoja. Myös joulu meni Nintendolta nappiin ja firma myi pelkästään Yhdysvaltojen alueella joulukuussa miljoonia konsoleita. Tästä huolimatta firma leikkasi aiemmin talousennusteitaan vedoten niihin klassisiin Nintendo-perusteluihin: koneita ei pystyttykään toimittamaan tarpeeksi vastaamaan kysyntään ja lisäksi jenin arvo haittaa koko Japanin vientimyyntejä.

Tämä oli liikaa japanilaisen KBC Financial Productsin analyytikolle, jonka mielestä loppu on nyt käsillä ja kohta jäljellä on vain savuavia raunioita ja oletettavasti riehuvia kannibaalijengejä, kuten maailmanlopun jälkeen yleensäkin.

”Nyt tapahtuneet korjaukset antavat olettaa, että Wiin suuri kasvuvauhti on nyt ohi. Numerot vihjaavat myös, että tulemme näkemään loppuvuodesta äkillisen romahduksen, joka pudottaisi Nintendon myynnit alimmilleen vuosikausiin”, spekuloi Hiroshi Kamide. Faktat – kuten esimerkiksi se, että Wii oli jo marraskuusta lähtien miltei mahdoton löytää Yhdysvalloissa ja Wii Fit myy yhä sadoilla taaloilla eBayssa – antaisivat olettaa, että konsoli on itse asiassa edelleen hyvin kysytty.

Lopulta analyytikko teki johtopäätöksen, jollaisia pelialalla ei ole viime aikoina nähty, sillä hän suosittelee ihmisiä myymään Nintendon osakkeensa vielä kun niillä on arvoa. Uskokoon ken haluaa.

Lisää aiheesta

Nintendo leikkasi talousennusteitaan, Sonyn myynnit laskivat

PlayStationien myynnit romahtivat kolmanneksella

Lue myös

Arvostelu: Killzone 2 (PS3)