Uusimmat

Nintendo Switch on nyt yksi historian menestyneimmistä konsoleista – ohittaa pian todellisen jättiläisen

08.11.2022 13:55 Muropaketin toimitus

Nintendon suosittu pelikonsoli jatkaa voittokulkuaan. Nyt se on jo historian kolmanneksi myydyin kotikonsoli.

Vuonna 2017 ilmestyneen Nintendo Switchin alkutaival oli kivinen, mutta vuosien varrella hybridikonsolista on tullut yksi koko pelihistorian suosituimmista alustoista. Kuten Video Games Chronicle kertoo, Switchejä on myyty tuoreimman tiedon mukaan jo 114,3 miljoonaa kappaletta.

Konsolin myynti on jatkunut hyvänä, vaikka Nintendo on myös laskenut koko vuoden myyntiennustettaan parilla miljoonalla. Tästä huolimatta Switch on todellinen menestyjä, joka jätti jo aikaa sitten taakseen hittikonsoli Nintendo Wiin sekä alkuperäisen PlayStationin myyntiluvut.

Kotikonsoleista ainoastaan PlayStation 2 ja PlayStation 4 ovat myyneet Switchiä enemmän, ja jälkimmäisen myyntiluvut Nintendon konsoli tulee varmasti peittoamaan hyvin pian. PS4-konsoleita on tiettävästi myyty reilut 117 miljoonaa kappaletta, eli vain hieman enemmän kuin Switchiä on myyty jo tähän mennessä.

Tällä hetkellä voi jo pitää varmana, että Switch jää historiaan ainakin toisiksi myydyimpänä pelikonsolina. PS2:n huikeisiin 155 miljoonan myyntilukuihin sillä on kuitenkin vielä matkaa.

Hybridikonsolina Switchiä voi tietysti verrata myös käsikonsoleihin, millä listalla Nintendo DS ja legendaarinen Game Boy pitävät toistaiseksi kärkipaikkoja. Game Boy -konsoleita myytiin 118,69 miljoonaa kappaletta, minkä rajan Switch tulee varmaankin ylittämään. DS-konsoleita myytiin puolestaan yli 154 miljoonaa kappaletta, mikä Switchin voi olla vaikea peitota.

Nintendo Switchin menestyneimmät pelit ovat, tässä järjestyksessä, Mario Kart 8 Deluxe, Animal Crossing: New Horizons ja Super Smash Bros. Ultimate. Kärkipaikkaa pitävää Mario Kartia on myyty yli 48 miljoonaa kappaletta.