Uusimmat

Nuorten keskuudessa suositun Robloxin pomo ei pidä peliä lapsityövoiman hyödyntämisenä, vaan lahjana lapsille

Kuva: © Caleb Woods / Unsplash

05.04.2024 12:21 Muropaketin toimitus

Roblox-pomon mukaan syytökset ovat vain näkökulmakysymys.

Roblox on yksi viime vuosien suurimmista pelitapauksista, jolla on yli 200 miljoonaa aktiivista pelaajaa ja jonka ympärillä on kohistu muun muassa lapsityövoimasta.

People Make Games syytti pelin kehittäjiä vuonna 2021 nuorten kehittäjien riistämisestä, sillä monet pelin sisällä omia luomuksia rakentavat ovat alle 18-vuotiaita, uutisoi Eurogamer. Vaikka näiden tuotteita voi lopulta pelata tuhannet muut ihmiset, tekijät itse saavat vain pienen osan näihin käytetyistä rahoista, mikä on herättänyt syytökset lapsityövoiman käytöstä.

Roblox Studion toimitusjohtaja Stefano Corazza on nyt kommentoinut väitteitä uusiksi ja pitää niitä lähinnä näkökulmakysymyksenä. Hänen mukaansa asian voi nähdä lapsityövoiman sijaan lahjana.

”Mielestäni näin voi sanoa monesta asiasta. Että hyödyntäisimme lapsityövoimaa. Vaihtoehtoisesti voisimme sanoa, että annamme ihmisille ympäri maailmaa mahdollisuuden työhön ja tuloihin. Voisin siis olla 15-vuotias, asua Indonesiassa slummeissa ja omistaa pelkän kannettavan, jolla voisin luoda jotain, saada siitä rahaa ja elättää itseni”, Corazza sanoi.

Corazza jatkoi, ettei hänen mukaansa Robloxin pelaajat koe tulevansa riistetyksi, vaan he näkevät pelin ”suurimpana mahdollisena lahjana”, jonka avulla he voivat tavoittaa ”miljoonia käyttäjiä” ja ”saada riittävästi rahaa jäädäkseen eläkkeelle”.