Uusimmat

Nvidia ACE ja Inworld AI tuovat peleihin elävän oloiset tekoälyhahmot – GTA V- ja Skyrim -kokeiluja on jo saatavilla

Kuva: @ Pixabay

06.12.2023 17:52 Muropaketin toimitus

Inworld AI kehittää tekniikoita Nvidia A100 -kiihdyttimien avulla. 

Nvidia työskentelee parhaillaan myös sellaisten tekoälytekniikoiden parissa, joita voitaisiin valjastaa pelien käyttöön. Avainasemassa on Nvidian ACE (Avatar Cloud Engine) -teknologia, jonka avulla pelin tarvitsema tekoälylaskenta voi tapahtua paikallisesti tai etänä pilvessä.

Nvidia on parannellut tekniikkaa sen esittelemisen jälkeen aiemmin tänä vuonna. Sen kerrotaan tuovan ainakin entistä realistisempia tuloksia esimerkiksi pelihahmojen kanssa vuorovaikutuksen suhteen.

Uusin ACE-malli sallii kehittäjien käyttää useita erilaisia API-rajapintoja suunnitellessaan esimerkiksi AI-pohjaisia työkaluja tietokoneisiin, pelihahmoja tai digitaalisia ”ihmisiä”. Käytössä on ainakin automaattinen puheentunnistus (ASR), tekstistä puheeksi -tekniikka (TTS), käännöskone Neural Machine Translation (NMT) ja kasvojen ilmemallinnus Audio2Face (A2F).

Kyseiset tekniikat ovat jo saatavilla kehittäjille Early Access -ohjelman kautta. Tekniikat on mahdollista valjastaa muun muassa Unreal Engine 5 -pelimoottorin käyttöön.

Nvidia luottaa tekoälymissiossaan myös ulkopuoliseen apuun. Heidän kumppaninaan toimii startup-yritys Inworld AI, joka on kehittänyt työkaluja, joiden avulla voi myyn muassa luoda dynaamisia tarinoita, seikkailuja ja dialogia tulevaisuuden peleihin.

Modaajat ovat jo valjastaneet Inworld AI:n tekniikoita kokeiluihinsa GTA V- ja Skyrim -peleissä. Lisäksi luvassa on massiivinen online-roolipeli Avalon, joka käyttää Inworld AI:n tekoälymallia. S.T.A.L.K.E.R 2 -pelin puolestaan odotetaan käyttävän Nvidia ACE -tekniikkaa.

Inworld AI hyödyntää työkalujensa kehittämisessä Nvidia A100 -kiihdyttimiä, jotka tarjoavat Wccftechin mukaan parhaan hinta-laatusuhteen. Alla Inworld AI:n video sekä myös Nvidia ACE-esittelyvideo.