Uusimmat

Omituinen lakisotku hämmentää pelialaa

10.06.2009 15:02 Jukka O. Kauppinen

Jenkkiläinen Tim Langdell on onnistunut sotkemaan pelimaailman kuvioita suorastaan kummallisin tavoin. Kaverin Edge Games on näet ilmeisestikin ominut haltuunsa ison kasan erilaisia tuotenimiä, joiden avulla hän suorastaan kiristää muita peli- ja viihdefirmoja, joiden tuotteiden nimet liippaavat läheltäkään niitä.

Langdell pompahti pinnalle äskettäin, kun hän onnistui poistattamaan Edge-nimisen pelin Applen AppStore-verkkokaupasta. Langdell kun omistaa Edge-tavaramerkin Amerikassa, joten hyh, maksa lisenssi tai nimeä pelisi uudelleen. Paitsi, ai niin, kun pelin tekijä ehdotti, että hän nimeäisi Edgen Edgyksi, niin Langdell rekisteröi välittömästi myös Edgy-nimen.

Ja tämä on vasta pisara meressä. Edge Gamesin ja Langdellin toiminta on mitä ilmeisimmin toki täysin laillista, mutta sitäkin epämoraalisempaa, jos kaverin sekavasta historiasta ja toiminnasta saa mitään selvää. Mitäpä voisi esimerkiksi kommentoida Edge Gamesin peleistä nimeltään ”Mirror’s Spore”, ”Soul Spore” tai ”Mirror’s a game from Edge”?

Hyvin, hyvin mielenkiintoista ja erikoista reportaasia Langdellin aktiviteeteista voi lukea oheisista artikkeleista:

Lue myös

Arvostelu: Ghostbusters (PS3, 360)

Oho, vaihteeksi ihan upouusi Resident Evil

Sonylta UMD-pelien digijakelupalvelu

Tällainen on käsintehty prosessori

Uusi Max Payne pumppaa ja on muutenkin karu jätkä