Uusimmat

Operation Flashpointin tekijät kouluttavat USA:n salaisen palvelun agentit

26.01.2011 15:31 Jukka O. Kauppinen

Yhdysvaltain kuuluisa US Secret Service aikoo astua pitkän loikan eteenpäin agenttiensa kouluttamisessa. Vanhat, sinänsä toimiviksi todetut koulutusjärjestelmät näet päivitetään nykyaikaan. Ja siitä kuuluu kiitos Operation Flashpoint -pelin tehneelle Bohemia Interactivelle.

Salainen palvelu ottaa näet käyttöönsä Bohemia Interactive Simulations -yhtiön kehittämän Virtual Battlespace -järjestelmän, joka on käytännössä monta pykälää realistisempi ja vaativampi videopeli. Koulutettavat sukeltavat harjoituksiinsa 55-tuumaisista näytöistä tykitettävän kolmiulotteisen kuva avulla.

Uudella teknologialla aiotaan korvata sekä perinteistäkin perinteisemmät lautapelit että salaisen palvelun rakentamat miniatyyrikaupungit ja -kohteet. Tosin molemmille luulisi olevan edelleen käyttöä virtuaalitodellisuusharjoitusten täydentäjänä.

Bohemian Virtual Battlespace -koulutusjärjestelmä on käytössä muun muassa Australian, Kanadan, Israelin, Alankomaiden, Iso-Britannian ja lukuisten muiden maiden puolustusvoimilla. Järjestelmää käyttää myös Yhdysvaltain armeija, merijalkaväki, kansalliskaarti ja merivartiosto.

Lähde: Gamasutra, Secret Service Replacing Scale Models With Game-Based Training

Lue myös

Kazunori Yamauchi oli jo pienenä automiehiä

Total War: Shogun 2 -ennakko (PC)

Tsekkaapa Wesley Burtonin Fallout-luonnokset

Wolfenstein 1-D – peli, jollaista et liene ennen nähnyt