Uusimmat

Paljastus pelihistoriasta: MGS 2 melkein peruttiin kokonaan syyskuun 11. päivän terrori-iskujen takia

31.05.2023 13:50 Muropaketin toimitus

Metal Gear Solid 2: Sons of Libertyyn jouduttiin tekemään satoja muokkauksia, jotta peli voitiin julkaista syksyllä 2001.

Metal Gear Solid 2 ilmestyi marraskuussa 2001, ja syyskuun 11. päivän terrori-iskujen jälkimainingeissa pelin loppupuoli herätti hieman kysymyksiä. Myöhemmin on selvinnyt, että peli oli alun perin lähempänä todellisuutta kuin oli koskaan tarkoitettu. Nyt pääkehittäjä Hideo Kojima on paljastanut, että hän oli valmis perumaan koko pelin ja jopa irtisanoutumaan iskujen jälkeen.

Kuten Games Radar kertoo, Kojima on kommentoinut asiaa tuoreessa japaninkielisessä haastattelussa.

”Pelin teemat ja useat yhdenmukaisuuden tosimaailman tapahtumien kanssa syyskuun 11. päivänä tekivät siitä julkaisukelvottoman”, Kojima kertoi. ”Konsultoimme juristeja, ja lopputuloksena peliin täytyi tehdä muokkauksia 300 kohtaan. Olimme kriisimoodissa, ja se uhkasi pelin julkaisua ja myyntiä.”

Kojima oli valmis pistämään koko pelin hyllylle ja eroamaan Konamilta. Silloisen Sony Computer Entertainmentin johtaja Ken Kutaragi ja Konamin perustaja Kagemasa Kozuki saivat kuitenkin käännettyä legendaarisen pelikehittäjän mielen.

”Tämä ei ole asia, jota sinun pitäisi häpeillä. Julkaise vain peli”, Kutaragi kommentoi Kojiman itsensä mukaan.

Metal Gear Solid 2 näki sitten muokkausten jälkeen päivänvalon, mutta sen New Yorkiin sijoittuva loppukohtaus ja terrorismiin liittyvä juoni kantavat kuitenkin tosimaailman kaikuja. Pelistä tuli arvostelu- ja myyntimenetys, joka muistetaan nykyään pelikerrontaa uudistaneena merkkiteoksena.

MGS 2 näkee uudelleen päivänvalon ensi syksynä Metal Gear Solid Master Collection Vol. 1 -kokoelmassa. Tarkkaa julkaisupäivää ei vielä tiedetä.

LUE MYÖS: Metal Gear Solid -faneja hellitään kunnolla – uusioversio ja alkuperäiset klassikot tuodaan nykyalustoille