Patenttikiista: Pysäyttääkö LG PlayStation 3 -konsolien myynnin?

10.02.2011 12:45 | Jukka O. Kauppinen

Peli- ja viihdemaailman kiistat nousevat joskus äimistyttävälle tasolle. Kuten nyt. LG ja Sony ovat maailman suurimpia elektroniikkavalmistajia, jotka ovat nyt päätyneet tukkanuottasille patenttikiistan takia. Hurjan kuuloisesti LG voisi jopa estää PlayStation 3 -konsolien myynnin Yhdysvalloissa.

Tapahtumasarja sai alkunsa, kun Sony nosti joulukuun lopussa pöydälle seitsemän epäiltyä patenttirikkomusta LG:tä vastaan. Nyt LG löi takaisin väittämällä Sonyn rikkoneen kahdeksaa LG:n patenttia.

LG:n mukaan Sonyn Bravia-televisioissa rikotaan neljää LG:n pantettia, PlayStation 3:ssa toista neljää.

Jos LG:n haaste menee läpi, Sony joutuu joko maksamaan rojalteja jokaisesta myymästään televisiosta tai PS3-konsolista, tai lopettamaan laitteiden myynnin Yhdysvalloissa.

Lähde: LG Wants PS3 Sales Banned in the U.S.

Lue myös

Domen arvosteluviikko 5/2011: Dead Space 2, Harvest Moon, Winter Sports 2011

Duke Nukem Forever bailasi strippiluolassa

Psykologi: Pelit kasvattavat raiskaajasukupolvea

Sound Blaster Tactic 3D Sigma – Tukevat kuulokkeet pelaajille

Keskustelu

” Lopettamaan laitteiden myynnin Yhdysvalloissa. ”

Vaikka Sony häviäisi niin eihän jenkit edes osta PS3 muutenkaan
Se on ollut X-Box maa

Ja voihan jenkit tilaa PS3 ulkomailta

Ei mee läpi, koska ihmiset jotka haluu ostaa pleikkarin ei tule hyväksymään tuota.

Turhan dramatisoitu uutinen.. Nuo menee aina niin, että osapuolet sopivat lisensseistä oikeuden ulkopuolella, end of story.

@9 nimenomaan. Ihan järjetöntä puuhaa. Vieläkun katsotte noita patenttien sisältöjä. Esimerkiksi nokialla patentit niistä soittajan nimen näyttämisestä puhelimessa (?) ja Applen patentti sormella kuvan suurentamisesta. Se että tämmöisen täysin itsestään selvän idean keksii ensimmäisenä ei mielestäni mitenkään pitäisi oikeuttaa yksinoikeuteen vuosikymmeniksi eteenpäin.

Vieläkun sitten voidaan patentoida mitä vaan näyttämättä että oikeastaan itse on kehittänyt koko systeemiä ja vasta oikeudessa katsotaan että onko patentissa minkäänlaista pohjaa, onko koko yritys edes kehittänyt koko ideaa.

Sitten näistä patenteista riidellään monissa oikeusasteissa ja paikoissa, samalla käytetään miljoonia euroja tämmöiseen pelleilyyn. Pahimmillaan koko yrityksen(rambus) liiketoiminta perustuu siihen että haastetaan oikeita yrityksiä oikeuteen ja peritään niiltä suojelurahoja.

Isona yrityksenä voi sitä paitsi rikkoa patentteja mielensä mukaan kun on sitä rahaa näihin mielettömiin oikeudenkäynteihin. Ja jos joku haastaa sitten riitaa niin voidaan tehdä tämmöinen mukava ”Haastamme teidät oikeuteen koska te haastoitte meidät aluksi oikeuteen” -temppu. Lopputuloksena kaikki kärsii. Paitsi rambus, kun ei ole ”oikeata” liiketoimintaa.

@8

Tässä tulee käymään niin että Sony ja LG tosiaankin sopivat kiistan jonka jälkeen RAMBUS huomaa (taas) tilaisuutensa ja haastaa kumpaisenkin oikeuteen patenttirikkomuksista ja nyhtää kummaltakin vähintään miljardi dollaria.

8. Niin no, onhan tuollaiset standardinomaiset jutut yleensä FRAND:n alaisia. Siinä vaiheessa luonnollisesti kate kärsii kun on pakotettu maksamaan lisenssiä, mutta samalla patentin omistaja on pakotettu luovuttamaan lisenssi.

Jälleen hyvä esimerkki nykytilanteesta elektroniikka-alalla, jossa lähes jokainen valmistaja rikkoo tarkoituksella tai tietämättään jonkun muun patentteja. Sitten kun joku päättää kaivella asiaa ja viedä sen oikeuteen, niin syytetty osapuoli vuorostaan kaivelee tarvittavan määrän patenttirikkomuksia esille puolustukseksi ja saadaan aikaan tällaisia sekasotkuja.

Eiköhän tässä lopulta sovita että molemmat saa käyttää toistensa patentteja, ja mahdollisesti rahaa liikkuu johonkin suuntaan riippuen siitä millaisista patenteista on kyse. Patentit on kyl p*rseestä. Toki niitä tarvitaan, mutta niiden voimassaolot on ihan järjettömän pitkiä. Aika tehokkaasti pystyy estää kilpailua jos patentoi jonku alalle välttämättömän idean 20 vuodeksi.

Ja lopputulos on, että LG saa oikeuden seitsemälle Sonyn patentille. Sony saa oikeuden seitsemään LG:n patenttiin ja siitä viimeisestä väännetään :D

Näin kärjistetysti.

uijuijui tästä tulee jännää :D vielä ku samsung tohon sekaan ni bravo!

Sotkakaa nyt vielä muutkin elektroniikkavalmistajat tuohon niin hyvä.

Oho, Sonyhän tökkii nytten viuhaan tahtiin kepillä jäätä. Taisi jään alta paljastua kuitenkin miina, miina Made by LG…

Vielä Xbox360 samaan syssyyn niin maailma pelastuisi!

…Not gonna happen :(

Muropaketin uusimmat