Uusimmat

Pelikehittäjä pisti 10 miljoonaa tekoälykehitykseen – ”annamme kaikille ilmaiset tekoälytyökalut ”

13.07.2015 22:30 Jukka O. Kauppinen

Videopelien ja tietokoneohjelmien tekoälyissä riittää pureskeltavaa, kiroiltavaa ja naureskeltavaa. Medieval Engineers- ja Space Engineers –pelejä viilaavan Keen Software Housen omistaja Marek Rosa näkeekin, että tekoälyjärjestelmissä riittää haasteita – ja potentiaalia – oikein moneen lähtöön.

Jopa niin paljon, että herra panosti tekoälykehitykseen omaa rahaansa kymmenen miljoonan dollarin verran. Marek perusti pelitalolleen sisaryrityksen, GoodAI-yhtiön, joka keskittyy avointen tekoälyjärjestelmien kehitykseen.

Niinkin avointen, että GoodAI aikoo jakaa kehittämäänsä tekoälyteknologiaa ilmaiseksi niin muille  pelikehittäjille kuin tutkijoille, opettajille ja akateemikoille.

GoodAI:n tekoälyjärjestelmä on jo sen verran kehittynyt, että se osaa pelata ominpäin niin pingistä kuin sokkeloseikkailujakin. Tekemistä toki riittää yhä, mutta ainakin projekti etenee.

Tekoälyn rinnalla työstetään myös Brain Simulator –ohjelmistoa, jolla pelikehittäjät ja pelaajat voivat luoda omia tekoälyjään. Brain Simulatoria käytetään luonnollisesti ensimmäiseksi Keen Softwaren strategiapeleissä.

Lähde: GamesIndustry

Lisää aiheesta

Jännä rakentelupeli Space Engineers myi miljoonan Steamissä 

Medieval Engineers – hiekkalinnojen rakentelua Minecraftin hengessä  

Uutispotpuri: Not A Hero, Space Engineers, Q.U.B.E, Blade & Soul, The Evil Within