Uusimmat

Pelilegenda Hideo Kojima: ”Ihmisten pitää mennä tekoälyn edelle”

23.06.2023 13:48 Muropaketin toimitus

Metal Gearin ja Death Strandingin pääkehittäjä otti kantaa tekoälyn käyttämiseen pelikehityksessä.

Tekoäly puhuttaa nyt monella alalla, ja myös peliteollisuudessa tekoälyn pelätään uhkaavan kehittäjien työpaikkoja. Pelko ei ole aiheeton, sillä tekoälyn on jo raportoitu vähentäneen työpaikkojen määrää useilla aloilla, kuten teknologiateollisuudessa.

Nyt maailman tunnetuin pelikehittäjä Hideo Kojima on ottanut kantaa tekoälyn käyttöön pelialalla. Kojimalta kysyttiin asiasta New Yorkissa hänestä kertovan dokumenttielokuvan ensi-illassa. Kojima kuvaili (tulkin välityksellä) kuvitteellista tilannetta, jossa hän käyttäisi tekoälyä pelikehityksessä.

”Jos käskisin tekoälyä tekemään jotain ja se ei kuuntelisi, minä hävittäisin sen tekoälyn”, Kojima totesi. ”Ihmisten pitää olla sellaisen yläpuolella.”

Kojima pohdiskeli vastauksessaan, että tekoälyllä voisi ehkä tehdä nopeammin pelejä pienemmällä työvoimalla, mutta hän korosti kehittäjien tärkeyttä prosessille.

”Kehittäjän täytyy kertoa tekoälylle mitä tehdä, ja siihen menee aikaa”, Kojima painotti.

Hideo Kojimasta kertova dokumenttielokuva sai ensi-iltansa Tribecan elokuvafestivaalilla aiemmin kesäkuussa, mutta sen laajemmasta levityksestä ei vielä ole tietoa. Kojima kehittää tällä hetkellä omalla studiollaan Death Stranding 2:ta, sekä julkistamatonta peliä, jonka on huhuttu olevan nimeltään Overdose.

LUE MYÖS: ”Maailman tunnetuin pelikehittäjä” – Legendaarisesta Hideo Kojimasta tulossa dokkari, traileri julki