Uusimmat

eDomen toimintaviikko: arvostelurysäys ja sivuston kehistysaskelia

12.10.2007 15:02 Jukka O. Kauppinen

Kulunut viikko on ollut eDomessa kovin aktiivinen. Arvosteluja on julkaistu poikkeuksellisen tiuhaan tahtiin ja tästä vielä vain kiritään seuraavan parin viikon aikana. Lisäksi sivustolla on tehty teknisiä ja sisällöllisiä muutoksia. Sivupohjia on kehitetty ja RSS-syötteetkin ovat nykyään käytössä.

Vilinää jutturintamalla.

Kerrataanpa ensin arvostelu- ja artikkelirintaman tapahtumia. Syys- ja joulukaudesta tuntuu tulevan harvinaisen kiireinen pelirintamalla, sillä posteljooni tuo päivittäin uutta testattavaa. Eikä pahin joulupelien arvosteluryysis ole vielä edes alkanut. Samalla takataskussamme on kuitenkin joukko valmiita mutta julkaisemattomia arvosteluja. Niipä perinteinen yksi arvostelu/ennakko päivässä –linja saa toistaiseksi unohtua ja puskemme arvioita tiuhemmin. Viimeisimpiä ja merkittävimpiä juttuja ovatkin mm:

Enemy Territory: Quake Wars (PC)

Eternal Sonata -ennakko (PS3, 360)

Ghost Recon: Advanced Warfighter 2 (PC)

Halo 3 -moninpeliarvostelu (360)

Harry Potter ja Feeniksin kilta (PC, PS2, PS3, 360, Wii)

Medal of Honor Airborne (PC, 360)

More Brain Training from Dr. Kawashima: How Old Is Your Brain? (DS)

NHL 08 (PS3)

NHL 08 -moninpeliarvostelu (PS3, 360)

Rogue Galaxy (PS2)

Stranglehold (PS3, 360)

Super Paper Mario (Wii)

Tarr Chronicles: Sign of Ghosts (PC)

Warhawk (PS3)

Wario: Master of Disguise (DS)

World in Conflict (PC)

Lisää arvosteluja löydät Arvostelut-osiosta.

Artikkelipuoli on väkisinkin vähän hiljentynyt peliruuhkan takia, mutta esimerkiksi Retrokolikkopelien ääressä –juttusarjaa on tarkoitus jatkaa nyt viikottain. Lisäksi muunkinlainen aktiivisempi retroilu on harkinnassa.

Muutoksia sivustolla

Tärkeänä sisällöllisenä uutuutena eDome julkaisee FIGMA ry:n kokoamat pelien myyntitiedot omassa osiossaan. Suomen Top-10 –listalta näet vaivattomasti mitä suomalaiset pelaavat ja voit seurata pelien liikehdintää listoilla.

Artikkelit-osion kansioita on uudelleenjärjestelty.

Saitilla itsellään on tehty hienoisia muutoksia. Kaikki uutis- ja artikkelikansiot on muutettu uudelle sivupohjalle. Näin esimerkiksi uutisia– tai arvosteluja selatessasi juttulista on entistä selkeämpi. Juttujen nostot ovat myös aiempaa informatiivisempia ja graafisempia. Aiempia juttuja pääset lukemaan entiseen tapaan jokaisen sivun pohjasta löytyvästä arkistolinkistä, kuten esimerksi näin Arvostelut-arkistoa. Arkistoa voi selata eteen- ja taaksepäin vuosittain.

Kansioiden sivupohjan muutoksen myötä Pelialustat-lista näkyy nyt jokaisen uutisen/arvostelun yläosassa. Lista on lisätty myös uutiset-osioon.

Sivupohjan muutoksen johdosta näet myös jokaisen jutun kirjoittajan otsikon vieressä.

Jotain uutta löydät myös Toimitus-kansiosta. Toimitus- ja avustajalistaa on päivitetty, mutta lisää muutoksia on vielä tulossa. Moottoriurheilu-asiantuntijamme Jani Halme yrittää edelleen löytää käyttökelpoista kuvaa itsestään, samalla kun eräs kauan tauolla ollut luottoavustajamme on tekemässä paluuta etulinjoihin. Uusiakin avustajia on ns. sisäänajossa.

Joukkomme kuitenkin elää ja muuttuu – jos olet kiinnostunut pelikirjoittamisesta, ota toki yhteyttä. Aivan erityisesti etsimme erilaisten genrejen erikoistuntijoita, jotka osaavat kirjoittaa määrätystä aiheesta erityisen perusteellisesti. Toimituksen mailiosoitteen löydät toimitus-sivulta.

RSS käytettävissä

Eräs Plazan/eDomen käyttökelpoisimmista tuoreista ominaisuuksista on RSS-syötteiden tarjoaminen.

Löydät joka sivulta RSS-nappulan, jonka kautta voit lisätä eDomen syötteen RSS:ää tukevaan selaimeesi, sähköpostiohjelmaasi tai erityiseen RSS-ohjelmaan. Tämän jälkeen saat tiedon kaikista eDomessa julkaistavista jutuista suoraan kotiisi. Esimerkiksi Firefoxissa RSS-syötenappula on osoitepalkissa.

RSS-syötettä voi ja saa käyttää myös erilaisten uutisia ja arvosteluja kokoavien saittien sisällönhakuun.

eDomen etusivun syötteen osoite on http://plaza.fi/edome/feed.

Uutisten syötteen osoite on http://plaza.fi/edome/uutiset/feed.

Urakka jatkuu

Kehitysaskelia, pieniä ja isoja, on tulossa jatkossakin. Sivuston sisältöä ja rakennetta mietitään – ja kaikenlainen palaute on luonnollisesti tervetullutta. Sitä voi jättää kommentteihin tai sähköpostitse.