Fallouttinen virheliike

30.10.2009 12:26 | Jukka O. Kauppinen

Vuosi 2009 on ollut ainakin allekirjoittaneelle yhtä pyöritystä ja kiirehärdelliä, kiitos muun muassa muuton ja pitkäksi venyneen remonttiprojektin. Kun töitäkin on pitänyt tehdä, niin suurin osa mielenkiintoisista peleistä on jäänyt odottamaan sopivaa tilaisuutta.

Eräs näistä oivaa tilaisuutta odottaneista teoksista oli Fallout 3. Oli, sillä Game of the Year Editionin myötä ajattelin lopultakin ainakin vilkaista mitä peli tarjoilee käytännössä. Ja se oli menoa se. Eihän hyviä pelejä olekaan kuin sylin täydellinen, mutta minkäs teet, synkkä scifitulevaisuus on aina erittäin houkutteleva aihe, ainakin meikäläiselle. Niinpä illat ovatkin nyt kuluneet rattoisasti Fallout 3:n seikkailuista nautittaessa. Edelleen eDomen Suosittelemme-peukun arvoinen roolipeli, kevyesti.

Joitakin kiinnostanee sellainen pikkudetalji, että samaan aikaan koeajoin myös Dragon Age: Originsia. Se kuitenkin suoraan sanoen unohtui täysin Fallout 3:n maisemien avauduttua. Kyllä Dragon Agekin tuntuu erittäin hyvältä ja hienosti suunnitellulta teokselta, mutta sori vain, postapokalyptinen tuho voittaa meikäläisen silmissä fantasiamaailmat.

Keskustelu

Harmillisen nopeasti tuli level-cap vastaan se söi vähän fiiliksiä. Hahmo ehti 20 levelille ennen kuin peliä oli pelattu kolmannestakaan. Aloitin sitten uudestaan ja pelasin läpi ampumatta laukaustakaan. Se on pelattavissa normaalityöläisen viikossa läpi, mutta kyllä siinä koluttavaa riittää.

Pelasin arviolta 5 tuntia ja kyllästyin. En ole palannut Fallout 3:n pariin. Ei vaan osunut. Vanhat Falloutit tuli hakattua kyllä läpi.

Minulla kului enemmän aikaa Fallout 3’sen ja sen lisärien läpipeluuseen kuin Fallout 1 & 2 läpipeluihin yhteensä joten en nyt aivan tuosta kestosta valittaisi.

@9 köhköh.. vai lyhyt.. itte tahkosin n.90h wastelandissa ennenkuin pääjuonen menin läpi ja silti oli pauttiarallaa 40% kartasta tutkimatta ja nippu questeja suorittamatta. nyt on hankittuna kaikki lisärit ja aikaa kulutettu n. 120h. anchorage ja broken steel menty vasta lisäreistä. eli ei se nyt niin saatanan lyhyt ole, mutta kuten monasti aiemmissakin yhteyksissä olen todennut niin tässä pelissä sisällön ja pituuden ratkaisee lähinnä se kuka sitä pelaa ja miten.

Näin on, täytynee kaivaa lompsan pohjia ja antaa rahat takaisin ihan omasta taskusta.

Pointtihan oli tosiaan siinä, että oma hupipelaaminen on jäänyt tänä vuonna kovin vähiin, sattuneesta syystä. Niinpä nyt Fallout 3:n pelaaminen on ollut sitäkin tajunnanräjäyttävämpää. Muutenkin sattui aika oivaan rakoon tuo GOTY-painos, on ollut juuri sellaisia iltoja joissa kelpaa röhnöttää lattialla pelituolissa, jalat tyynykasalla töllön ääressä ja nauttia seikkailusta.
Enpä myöskään osaa sanoa milloin on viimeksi ajantaju ollut näin heikoilla, viime yönäkin suunniteltu nukkumaanmenoaika ylittyi aika pahasti. Hyvän pelin merkki, jos mikä.

”muutto ja pitkäksi venynyt remonttiprojekti” omg BB-eDome. Kuolema kuittaa univelan, ei ihan joka jobissa viitsisi asiakkaiden kuullen moisia vinkua.

”Olipas ehkä vuoden turhin toimituksen blogi… ”

Kyllä tässä on vielä aikaa yrittää laskea rimaa. Mutta ei blogin tarvitsekaan olla aina tarpeellinen, pitkä tai analyyttinen. Tämä ei ole saitin uutis- tai artikkeliosio.

”Mutta se joka arvosteli Fallout 3:n täällä eDomessa, ei muistaakseni ollut edes pelannut Fallout 2:sta läpi…”

Muistat väärin. Kyllä Lehtonen on sen läpipelannut.

jok

Fallout 2 > (Fallout 1 & Fallout 3)

Fallout 3:ssa otti päähän se lyhyys, haarastoalueen tähtäyskielto, lapsia ei voi tappaa / silpoa ja se 15min-30min välein kaatuminen. Niimpä, ne konsolipelit…

Toki olihan Fallout 2:ssakin bugeja, mutta ainakaan heti alkuun ei tarvinnut laittaa patchia, että suostuisi edes käynnistymään. Myöskin vaikka Fallout 2:ssa olikin bugeja se yli 2000 kappaletta, niin se EI ainakaan kaatunut TURHAN USEIN. (Myös pikamatkustus ilman random encountereja nosti villakarvat pystyyn).

Mutta se joka arvosteli Fallout 3:n täällä eDomessa, ei muistaakseni ollut edes pelannut Fallout 2:sta läpi…

Enemmänkin tälläisiä lyhyitä blogi kirjoituksia,ihan kivaa luettavaa. ei aina tarvitse liian syvällisiä kirjoittaa.

Itse odotin Fallout 3:sta suoraan sanoen täyttä floppia, mutta yllätyin positiivisesti. Ei toki täydellinen, mutta enempää ei mielestäni olisi voinut realistisesti odottaakaan. Ehdottomasti paras peli sitten Fallout 2:n.

3 fanboyta ja 1 vinkuja.

Artikkelien laatu >> kommenttien laatu.

Olipas ehkä vuoden turhin toimituksen blogi… Kiitos jos tämä linja ja aikataulu jatkuu niin pliis romukppa kutsuu, jaksa ees vaivautua lukemaan kerran 1/2kk päivittyvää blogia, missä sisältö on 5 rivin mittaista. HÄVETKÄÄ!!

Näytä kaikki kommentit

Muropaketin uusimmat