Uusimmat

Fallouttinen virheliike

30.10.2009 12:26 Jukka O. Kauppinen

Vuosi 2009 on ollut ainakin allekirjoittaneelle yhtä pyöritystä ja kiirehärdelliä, kiitos muun muassa muuton ja pitkäksi venyneen remonttiprojektin. Kun töitäkin on pitänyt tehdä, niin suurin osa mielenkiintoisista peleistä on jäänyt odottamaan sopivaa tilaisuutta.

Eräs näistä oivaa tilaisuutta odottaneista teoksista oli Fallout 3. Oli, sillä Game of the Year Editionin myötä ajattelin lopultakin ainakin vilkaista mitä peli tarjoilee käytännössä. Ja se oli menoa se. Eihän hyviä pelejä olekaan kuin sylin täydellinen, mutta minkäs teet, synkkä scifitulevaisuus on aina erittäin houkutteleva aihe, ainakin meikäläiselle. Niinpä illat ovatkin nyt kuluneet rattoisasti Fallout 3:n seikkailuista nautittaessa. Edelleen eDomen Suosittelemme-peukun arvoinen roolipeli, kevyesti.

Joitakin kiinnostanee sellainen pikkudetalji, että samaan aikaan koeajoin myös Dragon Age: Originsia. Se kuitenkin suoraan sanoen unohtui täysin Fallout 3:n maisemien avauduttua. Kyllä Dragon Agekin tuntuu erittäin hyvältä ja hienosti suunnitellulta teokselta, mutta sori vain, postapokalyptinen tuho voittaa meikäläisen silmissä fantasiamaailmat.