Uusimmat

Peliteknologia auttaa katastrofeista selviytymisessä

24.02.2009 13:50 Jukka O. Kauppinen

Google Earthin käyttäjät ja lukemattomien strategiapelien pelaajat tuntevat olonsa varmasti hämmästyttävän kotoisaksi tosielämän katastrofisimulaatioiden parissa. Maanjäristyksistä, hurrikaaneista ja muista yllättävistä katastrofeista selviytymiseen on näet kehitetty hyvinkin videopelimäisiä työkaluja, joiden avulla pelastajat voivat koordinoida tehtäviään entistä helpommin.

Wired-lehti esittelee artikkelissaan Deciption-ohjelmaa ja sen käyttäjiä, jotka säntäävät apuun katastrofitilanteissa. Strategiapelin ja Google Earthin yhdistelmältä näyttävä ohjelmisto mahdollistaa eri lähteistä saatavan informaation yhdistämisen samaan ohjelmaan, jonka jälkeen muut hätäverkon käyttäjät näkevät toisten auttajien sijainnit, mahdolliset ja mahdottomat kulkureitit, apua tarvitsevien sijainnit ja niin edelleen. Pelastustehtävien koordinaattori puolestaan voi klikkailla eri ryhmille tehtäviä ja täydentää karttatietoja.

Deciption-ohjelman kehittäjä Mike Geertsen kertoo, että katastrofihallintaohjelman juuret löytyvät Ensemble/Microsoftin strategiapeleissä. Geertsen itsekin oli aikoinaan töissä Microsoftin pelipuolella, tehden muun muassa Flight Simulator- ja Train Simulator -pelejä.

Lue artikkeli: Videogame Technology Helps With Disaster Planning

Lisätietoja: http://www.depiction.com/

Lue myös

Ennakko: Elven Legacy (PC)

Lisää iloisia Capcom-uutisia: Lost Planet 2 kehitteillä!

PlayStation-pelit kahmivat peukkuja

Quake Liven avoin beta käynnistyy

Sony kiistää PSP2:n – mutta testaa uutta PSP-konsolia

Muropaketin uusimmat