Uusimmat

Pelitkö pahasta? Ehei, nehän tekevät lapsista pikku prinsessoja

14.07.2009 13:00 Jukka O. Kauppinen

Kaiken ”pelit ovat pahasta, pelit yllyttävät väkivaltaan, pelit yadayada” –mesoamisen keskellä unohtuu monilta, että videopelejä on hyvin, hyvin monenlaisia. Ja etenkin nuorille tytöille suunnatut pelit ovat usein jopa naurettavan ja kammottavankin vaaleanpunaisia.

Tässä on kunnostautunut muun muassa Ubisoft, jonka poni- ja vauvapelit ovat kauniisti sanottuna vertaansa vailla. Mutta moni muukin pelitalo on innostunut tyttöpeleistä, joissa naispuoliset nuoret pelaajat nähdään stereotyyppisen imelänä kohderyhmänä. Näille suunnatut pelit keskittyvätkin usein yksinomaan pintakiiltoon, muotiin, vaatteisiin ja poikaystäviin.

Mikä siis on näiden pelien viesti? Kauneus on kuin rahaa pankissa, mitä suositumpi olet sen parempi, varo rumiluksia,  tytöt ovat ihania prinsessoja ja ilman poikaystävää elämä ei ole mitään. Muista myös stailata itsesi.

Ihan oikeasti. Tytöt ja naiset ovat merkittävä asiakasryhmä myös pelitaloille, mutta kuka täysipäinen ostaisi lapselleen tällaisia sukupuolistereotypioiden pahimpia kliseitä kierrättäviä pelejä?

Lue Wiredin katsaus aiheeseen:

Lue myös

Autoilevat karhut tarjoavat viikonlopun komediapläjäyksen

eDomen arvosteluviikko: Another Code, Harry Potter, Superstars V8, Monkey Island, Trine

Funcom houkuttelee pelaajia takaisin Age of Conaniin

Taas uusi Mortal Kombat -leffa tulollaan

Viikon videojysäys: Assassin’s Creed 2, Battlefield 1943, Might & Magic Clash of Heroes, Hearts of Iron 3, Brutal Legend

Muropaketin uusimmat