Uusimmat

Pelitoimittaja haisee eikä osaa duuniaan, koska hän hävisi Street Fighter –matsin?

11.01.2009 21:35 Jukka O. Kauppinen

MTV Multiplayerin toimittaja Stephen Totilo osallistui hupimatsiin räppäri Soulja Boyn kanssa. Kolmiosaisessa ottelussa Totilo pieksi Souljan Geometry Warsissa, hävisi Gears of War 2:ssa ja otti huolella kuonoonsa Street Fighter II Turbo HD Remixissä. Mielenkiintoisin seurauksin.

Hupimielessä pelattu julkkismatsi sai NeoGaf-sivuston foorumipeikot vauhtiin. Järkyttyneet internet-kansalaiset olivat ihmeissään, että miten ihmeessä PELITOIMITTAJA saattaa hävitä Street Fighter –ottelun? Eihän se saa olla mahdollista.

Foorumipeikot aloittivatkin reippaan liekittämisen, jonka yhteydessä Totiloa vaadittiin muun muassa eroamaan. Hänet myös todettiin kyvyttömäksi toimittajantyöhön.

Tai kuten eräs peikko trollaili:

”Haluamme pelitoimittajiemme olevan vähintäänkin tyydyttäviä peleissä. Sinä olit surkea. Street Fighter on vakiintunut pelisarja. Sinun olisi pitänyt pärjätä hemmetisti paremmin.”

Keskusteluja on sittemmin käsitelty niin Edgessä kuin MTV:ssä Totilon oman artikkelin myötä. Hupaisaa luettavaa – ja toki ajatuksiakin herättävää.

Mielenkiintoisinsa on mitä ilmeisimmin se, että NeoGafin nettipeikot pillastuivat nimenomaan Street Fighter –häviöstä. Mitä siitä että Totilo voitti Geometry Wars –matsin, vähät Gears-häviöstä. Vain Street Fighterilla on merkitystä.

Totilo ei kuitenkaan ole peliarvostelija. Hän ei testannut Street Fighteria. Pelasi vain huvikseen. Joten miksi itketään? Mikä ylipäätään tekee juuri Street Fighterista niin merkityksellisen?

Ja miksi kenenkään ylipäänsä pitäisi olla kova Street Fighterissa? Olen itsekin yksi surkeimmista mättöpelien pelaajista maailmassa. Häviän jotakuinkin automaattisesti kaikki tappelupeliturnaukset, ne eivät vain ole minun lajini. Mutta pidän silti hauskaa ja nautin niiden pelaamisesta, mutta olisin täysin väärä ihminen tekemään syväanalyyttistä testiä ainoastakaan mätkintäpeleistä.

Ajatus pelitaitojen korrelaatiosta pätevyyteen (peli)toimittajana ei silti toimi, ainakaan minun maailmankuvassani. Pelitaidot ovat aivan eri asia kuin kyky havainnoida, miettiä ja koostaa mielipiteistä tai faktoista luettavia uutisia tai artikkeleja. Muutenkin julkaisukelpoisen jutun kirjoittaminen on täysin eri asia kuin esimerkiksi foorumeille kirjoittelu, vaikka jotkut tuntuvatkin rinnastavan foorumitrollailun vähintäänkin toimittajakouluun.

No, meitä on moneen junaan. Taannoisen Guitar Hero Word Tourin arvosteluni kommenteista bongattu herja ”kirjoittaja on selvästi satunnainen muotipelaaja” on melkeinpä upeinta, mitä allekirjoittaneesta viime vuonna sanottiin. T-paidan tekemistä on harkittu.

Jännittävästi polveutunut keskustelu joka tapauksessa.  

Aiheesta verkossa:

Must Your Game Journalists Not Stink At ‘Street Fighter’?

The Implications of a Skills Gap

Familiar Gaming Reporter Described As ‘Hack’ In New Rap Remix

NeoGafin keskustelu

Lue myös

Capcomin kuvapommi: Street Fighter IV, Resident Evil 5

Eee PC? Pyh, seuraavaksi kaikille Eee-näppis!

Jumpgate Evolution – Eliten ja EVEn haastaja ensikosketuksessa

Lasit päähän – 3D-pelit palaavat muotiin

Mass Effect 2 paljastetaan maaliskuussa