Uusimmat

Peter Molyneuxin synkkä putki jatkuu: nyt vedätetään jo kilpailuvoittajiakin

12.02.2015 16:00 Miikka Lehtonen

Peter Molyneux oli yhteen aikaan pelaamisen messias. Mies, jonka sanoissa koko pelaava maailma roikkui. Ja miksipä ei, lupasihan mies kuun taivaalta. Sitten joku huomasi, että näin kävi joka kerta, mutta kuuta ei koskaan kuulunut. Ja tällä tahdilla mennään edelleen, nyt vielä ikävämmässä mielessä.

Muistatko Peter Molyneuxin Curiosityn? Se oli se mobiilipeli, jossa pelaajat nakuttelivat pikselikuutiosta palasia kuukausitolkulla. Molyneux lupasi aikanaan, että kisan voittaja — se, joka löisi viimeisen kuution irti — saisi elämää muuttavan palkinnon. Voittaja löytyi ja lupaukset olivat koreita: miehestä oli määrä tulla ylijumala Godus-peliin ja tienata pelin kautta niin paljon massia, että elämä ei koskaan olisi entisensä.

Eurogamer-saitti tavoitti äskettäin, paria vuotta myöhemmin, kisan voittajan ja kyseli tältä, millainen meininki oli. Joku voi ehkä yllättyä kuullesaan, että arki on aika samanlaista kuin ennenkin. Ylijumaluutta ei ole kuulunut, eikä myöskään rojaltteja. Eikä muuten paljon muutakaan, sillä viestintä 22Cansin ja kisan voittajan välillä on ollut aika yksipuolista: mies kyselee tilannepäivityksiä ja infoa, firma vastailee vähäsanaisesti ja harvoin.

Lopulta voittajallekin riitti. ”Lopulta ajattelin, että vitut. Jos te ette yritä, en minäkään jaksa. Teidän tässä pitäisi olla ammattimaisia, minä olen vaan joku kakara, joka voitti kisan. Te olette pelifirma. Teidän pitäisi hoitaa näitä asioita ja olla ammattimaisia. Tämä oli tosi tökerö operaatio”, mies lataa Eurogamerin haastattelussa.

Paska homma, siis. Mutta valitettavasti taitaa kuvata aika hyvin koko pelin ja 22Cansin nykytilannetta, kuten eilenkin saimme lukea. Molyneux itse vastasi Eurogamerin kysymyksiin pahoittelemalla ja lupaamalla, että kohta kaikki korjataan. Rikotut lupaukset, Godus-pelin puuttuvat ominaisuudet ja kaikki muukin. Niin, ja kuunkin saatte taivaalta. Kai me miestä uskomme?

Lähde:Eurogamer

Lisää aiheesta

Kehittäjä itse epäilee: Molyneuxin Godus ei täytä lupauksiaan

Muropaketin uusimmat