Pettyneet fanit yrittävät tehdä paremman Star Wars Battlefrontin

17.03.2016 21:30 | Jukka O. Kauppinen | 3131

Se on muuten vähän voi voi, jos ison lisenssin peli ei miellytä. Vaikka DICE/EA:n Star Wars Battlefront onkin aivan upea peli, ei se ole joka kantiltaan ihan semmoinen supermegajeesus, jota jotkut kaipasivat. Joten mitäpä sitä muutamaan, kuin ”tehdään itse parempi.”

Ja niinpä Frontwire Studios -nimen alle lyöttäytynyt fanipoppoo työstää nyt omaa Star Wars: Galaxy in Turmoil -peliä, jonka haaveillaan olevan ”se peli, minkä Battlefront III:n olisi pitänyt olla.”

Sotimista jalkaväellä, sotakoneilla, X-Wingeillä, maassa, ilmassa ja avaruudessa. Kaikkea sitä, mitä virallisesta Battlefrontista puuttui.

Ja tietenkin ilman mitään lupia ja lisenssejä, toisten tekemiä 3D-malleja ja materiaaleja käyttäen.

Voi veljet. Eivätkö nämä ikinä opi? Raskaan sarjan megalisensseistä ei kuulkaa tehdä fanipelejä, ei ainakaan jos siinä astutaan näin pöljästi olemassa olevien tavaramerkkien ja tekijänoikeuksien päälle, saati jos tehdyt mockupit pohjautuvat muilta varastettuihin malleihin ja materiaaleihin.

Disneyn isoa Kikki Hiiri -banhammeria odotellessa… 3-2-1… Jamppojen pääsaitti on itse asiassa jo repäisty pois netistä, ja kaverit yrittävät nyt räpeltää kulissien takana olevalla foorumilla, jakaen peliään Google Driven kautta ja ModDB-sivustoon nojaten.

Lisätietoja: Star Wars: Galaxy in Turmoil

Star Wars

Lisää aiheesta

Star Wars Battlefront (PC, PS4, Xbox One)

Tähdet sotivat – miehet kertovat: Star Wars Battlefront 2 (2005)

Toimituksen suosikkipelit 2015: Niklas Isberg

Keskustelu

1) Ei tule valmistumaan.
2) Tulisi kuitenkin olemaan paskempi kuin se vihattu originaaliteos.
3) Kunnon ”olemme faneja joten kyllä näin saisi tehdä”-uhriutumista havaittavissa tulevaisuudessa.

@1 Eivät osaa muuta kuin portata malleja muista peleistä.

Ehkä siksi, kun faniprojektit ei ole mitään mega budjetteja joihin olisi omat pelimootorit. Olen itse kyllä luekenut fanien tekemän sarjiksen, joka käytää alkuperäisestä kohtia. Osaa muokailen hieman ja osaa ihan suoraan. Jos kuitenkin tarina ja totetus on muuten hyvä, niin huoli on pieni.

Näyttää muutenkin perinteiseltä assbackward-modipeliltä.

Pelattavuus, kenttäsuunnittelu yms. jätetään vasta aivan todo-listan loppuun, koska eihän niihin voi keskittyä ennenkuin on saatu ylitarkat hahmomallit peliin.

Muropaketin uusimmat