Uusimmat

Pidetty räiskintäpeli teki paluun, mutta sai heti haukut niskaan törkeistä mikromaksuista

19.05.2023 12:05 Muropaketin toimitus

Uuden elämän saanut mecha-räiskintä Hawken on saanut pelaajilta enimmäkseen kielteisen vastaanoton.

Viitisen vuotta sitten lakkautettu verkkoräiskintä Hawken teki tällä viikolla paluun, tosin aivan uudessa muodossa. Entisestä PvP-taistelusta muuntui ilmaispelattava yhteistyöpeli, jossa pelaajat taistelevat yhdessä vihollisia vastaan tuttujen mechojen ohjaimissa.

Hawken Reborn ilmestyi eilen, mutta pelin vastaanotto on ollut kaikkea muuta kuin lämmin. Steamissa pelille on annettu jo yli tuhat pelaaja-arviota, joista vain 22 prosenttia on positiivisia.

Kuten Games Radar kertoo, Hawken Reborn on saanut erityisen paljon lokaa niskaan ns. pay-to-win -ostoksista. Pelin sisäisessä kaupassa voi siis oikealla rahalla ostaa pelaamista helpottavia varusteita, eivätkä mikromaksut koske pelkästään kosmeettista lisäsisältöä.

Pelaajat kritisoivat myös sitä, että kehittäjät näyttävät välivideoissa käyttäneen tekoälyn tuottamaa sisältöä. Tekoälyn käyttäminen pelikehityksessä on herättänyt viime aikoina paljon kritiikkiä, ja osassa Steam-arvioista todetaan suoraan, etteivät he halua tukea peliä tämän vuoksi.

Yllä mainitun lisäksi kritiikkiä on sadellut myös pelattavuudesta, bugeista ja pelin visuaalisesta tyylistä. Hawken Reborn on julkaistu vasta early access -versiona, joten peli voi vielä muuttua paljonkin. Alun perusteella kehittäjät saavat kuitenkin tehdä hartiavoimin töitä voittaakseen pelaajat puolelleen.