Uusimmat

Piileekö sinussa pikku insinööri? Rakenna silta ja katso kestääkö se! Arvostelussa Poly Bridge

28.07.2016 10:00 Jukka O. Kauppinen

Insinöörit ovat jänniä otuksia. He ohjaavat elämäämme monin tavoin, muun muassa suunnittelemalla ympäristöämme ja myös rakennuttamalla siltoja, joiden yli moni meistä kulkee päivittäin. Kukaan ei ole niin viisas kuin insinööri!

Mutta olisitko sinä hyvä insinööri? Olisiko Miikka Lehtonen? Sitä selvitetään sillanrakennuspeli Poly Bridgessä:

Poly Bridge on fysiikkapohjainen rakentelupeli, jossa tarkoituksena on rakentaa siltoja. Tarjolla on vino pino erilaisia tehtäviä, jotka kaikki tuovat mukaan omia haasteitaan ja sekoittavat soppaa mukavasti. Pelin alussa kannattaa pelata läpi kattava tutoriaali, joka opettaa perusideat ja -mekaniikat, sekä kädestä pitäen opastaa ja selittää, miten ja miksi hyvät sillat ovat sellaisia kuin ovat.

Kun tutoriaali on ohi, on aika sukeltaa itse peliin ja huomata, että eihän sitä lopulta oppinutkaan ihan hirveästi. Peli on voimakkaan fysiikkapohjainen, joten ei suinkaan riitä, että rakentaa vain asfaltista tien joen yli. Moinen silta ei tietenkään kestä edes omaa painoaan, saati sitten sen yli ajavia autoja, vaan romahtaa heti kättelyssä jokeen. Niinpä siltaa pitäisi pönkittää erilaisilla tukirakennelmilla ja jakaa näin sen kuormaa tasaisemmin.

Tässä kohtaa mennäänkin sitten videopelimäisempään suuntaan, sillä esimerkiksi puista tehtyjä tukipalkkeja ei voi noin vain kytkeä joen rantapenkkoihin, vaan kytkennät tapahtuvat vain erikseen merkittyihin pisteisiin, ja sitten rakennelmaan itse suunniteltuihin solmukohtiin. Tämä voi tuntua aluksi rajoittavalta, mutta jahka sen kanssa oppii elämään, ratkaisu on itse asiassa hyvä. Kun oppii pelin säännöt ja logiikat, siltojen rakentelu on mukavaa puuhaa, joskin hyvin haastavaa.

Lue koko arvostelu: Poly Bridge – siltainsinöörin elämä on täynnä hauskoja haasteita (Linux, Mac, PC)

Poly Bridge

Lisää aiheesta

Art Academy: Atelier (Wii U)

Infra (PC)

Sherlock Holmes: The Devil’s Daughter saa mestarietsivän aivot kipinöimään (PC, PS4, Xbox One)

Superhot on yhden illan juttu – mutta hyvä sellainen (PC)

The Witness (PC, PS4)

TIS-100 (Mac, PC)

Jukka O. Kauppinen

Muropaketin uusimmat