Uusimmat

PlayStation 3:n Black Ops sukkaa – mikä avuksi?

20.01.2011 10:00 Miikka Lehtonen

Eipä käy PlayStation 3:lla Black Opsia pelaavia kateeksi. Pelin kyseinen versio on alusta saakka kärsinyt ongelmista, joihin ei Activisionin ja Treyarchin kuulemma aktiivisista yrityksistä huolimatta ole löytynyt korjausta. Turhautuneet pelaajat huutavat apua, Activision pohtii serverien sulkemista, kuluttajajärjestöt tarttuvat aseisiin… Mitä hittoa täällä oikein tapahtuu?

Riippuen siitä, kumman tarinaa uskoo, Call of Duty: Black Opsia PS3:lla pelaavat pelaajat ovat joko kokeneet viimeisten kuukausien ajan lieviä ja ajoittaisia verkko-ongelmia, tai hakanneet päätään pelikelvottomaan ja tökkivään nettipeliin miltei pelin julkaisusta saakka — jokainen arvannee, kumpi versio tarinasta on kummankin osapuolen.

Uskoi sitten kumpaa tahansa tai että totuus on ääripäiden välimaastossa, ongelmat ovat todellisia, eikä niihin tunnu löytyvän korjausta. Useampikin pelaaja on ottanut Activisioniin ja Treyarchiin yhteyttä ongelmien tiimoilta ja nyt alkaa näyttää siltä, että käteen jäi niin sanotusti tyhjä arpa. Paketin mainostamaa pelikokemusta penännyt pelaaja kun sai Activisionin edustajalta aika dramaattisen vastauksen.

Edustaja tarjoaa pelaajalle mahdollisuutta vaihtaa pelilevy avaamattomaan kopioon pelistä, jotta hän voi palauttaa sen kauppaan, tai Black Opsin toisen alustan versioon, joilla moninpeli toimii paremmin. Normaalistihan tässä vaiheessa toki toivottaisiin ja odotettaisiin vastausta linjalla ”ällös huoli, korjaamme ongelmat ja kohta kaikki toimii”. Se, että nyt niin ei käy, kertoo syvemmistä huolista.

Siitä kertoo myös se, että Activisionin edustaja pelaa aikamoisen uhkakortin. ”Julkaisijalla on oikeus sulkea peliensä serverit milloin tahansa ja se voisi olla näkemiemme ongelmaraporttien määrän perusteella harkitsemisen arvoinen vaihtoehto ilmaisen PSN:n puolella”. Ah, ongelmana on siis raha! Olisihan se pitänyt arvata.

Sillä aikaa kun tarinamme pelaaja pohtii, hyväksyykö hän Activisionin tarjousta vai ei ja firma itse pohtii, sulkeeko se PlayStation 3:n serverit vai jättääkö ne pystyyn, kansalaisjärjestöt ovat tarttumassa talikoihinsa. Britannian puolella paikallinen pelaajien oikeuksia ajava kuluttajajärjestö on pistämässä pystyyn joukkokannetta Activisionia vastaan ja junailee vastaavaa myös amerikkalaisten toveriensa kanssa. Vaikka moiset kanteet tuskin tulevat Activisionin taloutta merkittävästi lommottamaan, nykyinen palvelun taso taitaa olla aika erilainen kuin se, mitä asiakkaille on luvattu, joten korvauksia voi olla hyvinkin tiedossa.

Mutta miten on, lukijat? Oletteko kokeneet itse PS3-versiossa verkko-ongelmia? Jos olette, mitä haluaisitte asialle tehtävän? Itse olen pelannut todella vähät Black Opsini 360:n puolella, joten en pysty toteamaan omasta kokemuksesta, miten pahoja ongelmat ovat.

Lähde: Blogspot

Lisää aiheesta

2010 huutavin vääryys: Call of Duty: Black Ops

Black Opsia pelattu yli 600 miljoonaa tuntia

Pelihakkerit käyttivät sairaalan tietokonetta Call of Duty -serverinä

Call of Duty: Black Ops (PC, PS3, Xbox 360)

Muropaketin uusimmat