Uusimmat

PlayStation teki järkevän päätöksen – väitetty muutos tasoittaa pelikokemuksen

Kuva: PlayStation

22.11.2022 17:28 Muropaketin toimitus

Shovelwareksi kutsutaan sellaisia peliksi naamioituja tuotteita, jolla ei ole pelaamisen kanssa juurikaan tekemistä.

PlayStationin väitetään tehneen pelikauppaansa muutoksen, jonka takia platinum trophyja ei voi enää ostaa PlayStation Storesta. Niin sanotut shovelware-pelit on kehitetty niin, että ne eivät ole varsinaisia pelejä, vaan niiden ainoa tarkoitus on platinum trophyjen välittäminen. Näitä tuotteita myydään uudelleen niin, että niiden ainoa uusi sisältö on niiden tarjoamat trophyt. Asiasta kirjoitti Dex.exe, joka kertoi saaneensa käsiinsä PlayStationin kirjoittaman sähköpostin.

Anonyymin lähteen mukaan PlayStationin kirje lähetetiin kaikille sen kanssa yhteistyötä tekeville pelikehittäjille. Siinä sanotaan, että jatkossa peleiksi naamioidut ja pelkkiä trophyjä tarjoavat tuotteet kielletään, ja niiden julkaisijat saatetaan sulkea PlayStation Storen ulkopuolelle.

“SIE (Sony Interactive Entertainment) haluaa varmistaa, että sen asiakkailla on tasavertaiset mahdollisuudet etsiä ja löytää täysimittaiset PlayStation-kokemukset. PlayStation Storen kuormittaminen samalla sisällöllä vaikuttaa negatiivisesti kuluttajien ja PlayStation Storen yhteistyökumppaneiden kokemukseen”, kirjeessä sanottiin.

PlayStation ei ole vielä vahvistanut asiaa.

LUE MYÖS: Yksi PlayStationin parhaista peleistä rantautui PC:lle julkaisutrailerin kera