Uusimmat

Pleikkarin kehuttu yksinoikeuspeli olisi toiminut myös Xboxilla – jäi julkaisematta naurettavasta syystä

19.06.2023 14:50 Muropaketin toimitus

PS3:n suurimpiin yksinoikeuspeleihin kuuluva Metal Gear Solid 4 ei tullut Xboxille, koska Konami ei halunnut julkaista montaa pelilevyä.

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots on kuuluisa PlayStation 3:n yksinoikeuspeli, joka ei tähän päivään mennessä ole pelattavissa millään muulla alustalla. Sen ei kuitenkaan ollut tarkoitus olla yksinoikeuspeli, ja nyt pelin avustava tuottaja Ryan Payton on paljastanut mielenkiintoisen faktan pelin kulisseista.

Paytonin mukaan MGS 4:llä ei ollut varsinaista yksinoikeussopimusta, vaan sen päätyminen pelkästään Pleikkarille oli tekninen kysymys, kertoo Video Games Chronicle. Konamin R&D-tiimi sai pelin ”pyörimään kauniisti” myös Xbox 360 -konsolilla, mutta julkaisu törmäsi ongelmaan.

PS3:n käyttämillä Blu-Ray -levyillä pystyttiin julkaisemaan moninkertaisesti dataa verrattuna Xbox 360:n käyttämiin DVD-ROM -levyihin. Niinpä MGS 4 olisi jouduttu julkaisemaan Xboxille useilla levyillä, ja siihen Konami ei ollut valmis. Teknisesti edistynyt MGS-peli jäi siis PS3:n yksinoikeudeksi vain tästä syystä.

Metal Gear Solid -pelit ovat tekemässä näyttävän comebackin ensi syksynä ilmestyvässä Metal Gear Solid Master Collection Vol. 1 -kokoelmassa. Paketti sisältää uudelleenjulkaisut MGS-peleistä 1-3, sekä jonkin julkistamattoman pelin. On vielä mahdollista, että MGS 4 saapuisi uusille alustoille tässä paketissa tai sitten mahdollissa Vol. 2 -kokoelmassa. Jälkimmäistä ei kuitenkaan ole julkistettu, joten tämä on pelkkää arvailua.

Alta voit palata fiilistelemään, miltä MGS 4 aikanaan näytti. Peli ilmestyi PS3:lle kesäkuussa 2008.

LUE MYÖS: Toimittajan puheenvuoro | Uudet Metal Gear Solid -julkistukset herättävät pelisarjan fanissa ristiriitaisia tunteita